5点嚟到钻石山一心试下「南国小吃」嘅车轮饼🤗话哂系西湾河太安楼南国红豆饼嘅姊妹店🤪年前曾经系南国红豆饼食过车轮饼,感觉饼皮唔脆,但当时即叫即造,热辣辣,内馅味道正常。今次抱有期望😀门面靓,高级感嘅外卖小饭店,有半个厨窗系专出冷糕同车轮饼可惜😩去到见到一个个车轮饼整好哂,一啲放系烤盘,一啲放系架上面😞整好哂,色泽、外表都一般照买左两个最稳阵嘅嚟试红豆($12)同吉士($12)买完,要赞职员态度好好,主动同客人解释,会将车轮饼放回烤炉加热大概5分钟,就拎到,上手都算够热😊一搣开。哗!个皮又厚又硬过曲奇!其中一个仲黑黑地落差太大啦🤢期待佢系外脆内软饼皮嘅脆应该系松脆。而唔系厚实嘅质感个饼真系放得太耐,变相回烤时愈烤愈干浪费左个饼,完全食唔到真正嘅口感,亦无蛋味,小编真系难以俾评论🙁红豆馅就做得唔错🤭首先唔干,二嚟有保留到红豆粒,唔会打到变哂红豆蓉,有红豆香,甜度亦适中😋吉士馅就弱啲,无香草味,唔够蛋香奶油香整体令人失望,「南国小吃」有卖其他港式小食,车轮饼似乎唔系经营重点。
5点嚟到钻石山
一心试下「南国小吃」嘅车轮饼🤗

今次抱有期望😀
门面靓,高级感嘅外卖小饭店,有半个厨窗系专出冷糕同车轮饼
整好哂,色泽、外表都一般

照买左两个最稳阵嘅嚟试
红豆($12)同吉士($12)

买完,要赞职员态度好好,
主动同客人解释,会将车轮饼放回烤炉加热
大概5分钟,就拎到,上手都算够热😊

一搣开。哗!个皮又厚又硬过曲奇!其中一个仲黑黑地
落差太大啦🤢期待佢系外脆内软
饼皮嘅脆应该系松脆。而唔系厚实嘅质感
个饼真系放得太耐,变相回烤时愈烤愈干

吉士馅就弱啲,无香草味,唔够蛋香奶油香
外卖自取