曲奇童话呢个牌子唔知大家有冇听过呢❤️佢哋用嘅师傅有50年嘅经验☺️系前文华半岛主厨主理,所以当中嘅曲奇饼点呢啲绝对有质素!今次就试咗佢哋招牌嘅软心曲奇同麻薯曲奇系列,改良传统软曲奇又甜又软口感,特别采用轻盈配方。大师厨艺丶优质食材丶软滑口感,带来六星级酒店才有的水准❤️两个系列加埋嘅曲奇款式总共有八款,难得去到我梗系一次过试晒啦🤣🤣🍪花生麻糬软心曲奇 麻薯好烟韧,加上系软心曲奇,成个口感好soft🥰 店舖采用左法国牛油,所以非常香滑,加咗花生粒粒口感好好👍🏻花生味道好香浓🥰🍪朱古力麻糬软心曲奇 朱古力采用左法国嘅纯朱古力🍫味道好高级!绝对唔系𠮶种冇乜朱古力味嘅曲奇😁牛油味亦都好香,曲奇好厚实,食完好满足呀!不过呢一款偏甜介意嘅朋友就注意啦🤫我自己就好钟意~🍪绿茶栗子麻糬软心曲奇绿茶味都好香💚唔会好甜,一样加咗麻薯成个口感好好👍🏻唔好以为栗子就系上边𠮶粒咁简单呀🤣入边都有啲栗子蓉㗎!两者味道好夹☺️🍪伯爵茶麻糬软心曲奇伯爵茶味道好出,不过记得如果唔系即日食嘅话要叮返佢或者焗返佢啊~🍪双重朱古力软曲奇同样采用左法国嘅朱古力🍫所以真系好浓郁❤️入口都唔会好甜,特别在于多咗一层朱古力朱古力酱,上边仲有
系前文华半岛主厨主理,所以当中嘅曲奇饼点呢啲绝对有质素!

🍪花生麻糬软心曲奇

🍪朱古力麻糬软心曲奇
朱古力采用左法国嘅纯朱古力🍫味道好高级!
绝对唔系𠮶种冇乜朱古力味嘅曲奇😁

🍪绿茶栗子麻糬软心曲奇

🍪伯爵茶麻糬软心曲奇

🍪双重朱古力软曲奇
同样采用左法国嘅朱古力🍫所以真系好浓郁❤️入口都唔会好甜,特别在于多咗一层朱古力朱古力酱,上边仲有金箔,做装饰真系好精致!

🍪玫瑰草莓软曲奇
口感松化,曲奇入边嘅草莓同玫瑰香味好夹,呢一个组合几特别,值得一试啊🫶🏻

🍪绿茶开心果南瓜子软曲奇
食咗咁多款曲奇其中一款深刻嘅😍绿茶味都好香,但加咗开心果同埋南瓜子真系多咗一种口感,好香口!而且呢一款完全唔会好腻~

🍪咸蛋芝士软曲奇
其实我自己就唔系好钟意咸蛋黄嘅产品🥹最后自己试咗呢一款非常有惊喜🥹🥹
咸蛋同芝士好夹,食落去有啲似咸松饼同芝士包𠮶种感觉🤔相比起之前食咗咁多甜嘅曲奇,呢一款真系好焕然一新!非常推介!

曲奇童话啲曲奇真系做得好出色,每一款嘅卖相丶食材味道嘅配搭都睇得出好有心思👅
软芝士同麻薯曲奇我都好钟意,不过我自己相对咁钟意软曲奇🍪因为唔会比麻薯抢咗镜更加食到𠮶种曲奇嘅口感同埋牛油香味🥰主要系冇咁饱🤣🤣不过两款都真系好高质!

留意番即日食当然系最新鲜最好味嘅,但如果你买咗好几款,好似我咁未必即日食晒嘅话,记得雪柜保存,同埋根据返佢俾你𠮶张卡纸去整返热佢食,叮返佢同焗返佢都得!😊

外卖自取