2015-01-30
好耐冇食甜品,又知道淘大新开左间满记,林住试下。先讲店内装修,真系唔错既,够光猛同精致,气氛好好,侍应亦热情有礼。一望餐牌,价钱都比出面贵啲,不过咁耐冇食冇所谓啦。我地满心欢喜order左个芒果pancake, 绿茶雪糕窝夫,杨枝金露凉粉。好快野食就上齐,我望住啲甜品o晒咀,因为全部野都好迷你!个pancake($22)既size系其他店既一半,仲要用胶盒装住。都算啦,但个杨枝金露凉粉($3x)更过份,用个细过普通饭碗,好似比bb用既size装住,只有约10粒色仔大小既凉粉,加少许杨枝金露。而个绿茶雪糕窝夫($5x)则只有2块仔窝夫同2个雪糕波,份量都好少。最搞笑系,为配合返甜品既大小,啲餐具同样都好细,同玩具既size差唔多,总言之所有野都缩左50%。味道冇特别好食,食完都好似冇咩食过野咁,但已经盛惠$115,食水深得离谱。未试过食到咁嬲,好似比人呃左咁,以后都唔会再帮衬满记。
一望餐牌,价钱都比出面贵啲,不过咁耐冇食冇所谓啦。
未试过食到咁嬲,好似比人呃左咁,以后都唔会再帮衬满记。