2024-08-26 117 浏览
原来九龙城有间食日本烧肉嘅餐厅,冇乜人,我哋食佢最平嘅尊上の2人前,$598另加一。有猪有牛有羊,不过佢嘅羊就冇晒转咗做牛,佢嘅牛系us prime,猪就来自日本佐贺。首先嚟咗沙律,都算大大碟,食落就冇咩特别,不过几开胃。然后就有前菜三品,有辣有酸有甜同样都系几开胃,份量唔多,但几好食。至于佢个樱花虾汤就略为失望,味噌汤比较淡,而且樱花虾冇味。然后终于嚟个烧炉,隔离有四种调味,一种系盐一种系自家制嘅盐一种系烧汁一种系黑椒。自己一面烧啲肉一面落调味料,出嚟嘅烧肉都几入味几好食,而且肉质都唔错,只系比较易黐底,如果有个猪油可以擦一擦就比较好。另外亦都有两杯饮品,一杯系乌龙茶一杯绿茶,味道比较淡,但系食烧肉有啲嘢饮吓就好重要。至于佢个饭素就略为普通,冇味。最后差啲唔记得有甜品,个甜品系牛乳雪糕,另外配上抹茶粉,自己加水上抹茶粉搅拌,然后倒上去雪糕度,虽然唔知点解唔直接俾抹茶雪糕,但系有得自己DIY感觉都几特别,就好似自己烧肉一样🤣整体嚟讲,主食嘅肉同前菜三品OK,餐厅标榜慢食,所以我哋都食咗差唔多两个钟,都算系饱。全程都播住陈奕迅嘅歌,我自己本身就系fans所以基本上啲歌全部都识唱。最后佢会

整体嚟讲,主食嘅肉同前菜三品OK,餐厅标榜慢食,所以我哋都食咗差唔多两个钟,都算系饱。全程都播住陈奕迅嘅歌,我自己本身就系fans所以基本上啲歌全部都识唱。最后佢会比张卡刷卡俾我哋,然后我哋拆咗个极尚套餐嘅半价。

日本佐贺县名水豚猪梅肉
沙律x2
饭素x2
美国顶级牛小排
樱花虾味噌汤x2
$18饮品x2
英国羊西冷 (改)
前菜(三品)
菇盛会