2017-12-20
好耐冇写饮食志 我觉得写翻个#最值得推荐的街头小食系列#试试再次燃起自己内心个团对饮食分享店火分享噶第一间「肥姐小食店」呢间红佐几十年由摆小贩做到开舖头噶知名老店,听落系咪觉得好犀利呢~卤水·以前不是太摆得上大台的平民美食,经过特殊处理之后变得干净卫生,随著时间流逝慢慢已经成为香港人的美食之一。其实老板娘噶原名叫饼姐,后来开舖想改个令人朗朗上口噶名字,距身形有点幸福肥,所以招牌名改佐叫佐肥姐小食店。说了一大堆..我还是直接入主题分享美食吧,我专登系对面街影过去俾大家睇睇究竟有几旺,舖头开系繁华闹市区域,劲多人排队啰👇现场做到唔停手噶 卖到排晒长龙想唔洗排队噶话大家可以去帮衬#第三代肥仔小食店#(拒个仔开噶 人气当然冇呢度咁热闹 基本唔洗排队啰)特制冰柜 冰镇住d卤味串串 买套餐抵食d啰来张街景照 呢个角度「地址就在这」我最爱混酱(黄芥末酱+甜酱)食唔到辣 可以叫店员不要芥末酱喔细生肠+火鸡肾+墨鱼以我噶食量 一份点够喉嘠 所以我排佐几次队 时间多 自己又为食 冇计啦~ 我自己而言最爱食墨鱼墨鱼墨鱼串当然萝卜青菜各有所爱,想好似我咁指定食墨鱼串嘠话 12蚊/串 所以咪话套餐抵食d啰 平
我觉得写翻个#最值得推荐的街头小食系列#
试试再次燃起自己内心个团对饮食分享店火
分享噶第一间「肥姐小食店」
现场做到唔停手噶 卖到排晒长龙
特制冰柜 冰镇住d卤味串串 买套餐抵食d啰
来张街景照 呢个角度「地址就在这」
我最爱混酱(黄芥末酱+甜酱)
食唔到辣 可以叫店员不要芥末酱喔
细生肠+火鸡肾+墨鱼
平 靓 正嘠街头小店~
新鲜与否一试便知。
令我念念不忘的冰镇串串
我决定过几日又去帮衬过买半打 哈哈