2019-07-13 915 浏览
由东涌行咗三个钟入梅窝,系酷热天气警告下,抵达目的地第一件事梗系医肚!我地拣咗呢间冰室,干净光猛,座位亦多。我点咗牛腩米粉茶餐,有多士,煎蛋同火腿!首先讲吓个多士,佢系冇飞边架!宜家有几可食到冇飞边既多士,啲牛油唔算香,但多士都系咁上下啦。至于个蛋煎得啱啱好,外脆内流心,正呀!不得不赞就系个牛腩米粉,果然系秘制,我冇谂过冰室居然会有咁出色既牛腩,首先啲腩肉系炆得非常林同入味,啲筋仲正,入口即林,但又保留到胶质感觉,好好味!友人另外仲叫咗餐蛋面,我就冇试,但佢话好好味,完全食返旧时既味道咁!仲有离岛真系特别悠闲,冰室居然可以得耐,真系令我有冲动系梅窝住吓!食物唔需要花巧,最简单,寻回传统既味道就系正!

食物唔需要花巧,最简单,寻回传统既味道就系正!