2021-03-30 316 浏览
原本见到OpenRice可以攞位就试下,点知系唔work🤣幸好当日星期六晚去walkin都唔需要等位😚-金魂蒲烧釜饭 最厚肉$138一大块鳗鱼真系心心眼😍名副其实咁厚肉,烧得好软腍。美中不足系几多骨,我自己对食到骨系好敏感😂会挑出黎🙈但男朋友就无咩感觉照吞🤫-汁烧牛肉釜$68牛肉虽然唔系超软腍,但质感比我预期好,唔会好韧,容易咬😬两个釜饭都有跟少少配菜,蛋丝、红萝卜等等。另外食到中途仲可以要求加多d鳗鱼汁,唔洗惊食到底要干啃白饭🤣-黑松露玉子烧$18黑松露酱好香好夹,但玉子唔够滑嫩-脏脏炸香蕉$18/2件见佢系人气产品就试下,外层用朱古力粉包裹住,里面的香蕉馅心🍌刚上枱时微暖,咬落有软糯软糯的感觉。味道我是一般般🤣因为似果种香蕉糖咁甜甜的😖-一个釜饭份量都几多,就算可以加鳗鱼汁送饭,我都无战力食得哂🙈
金魂蒲烧釜饭 最厚肉

金魂蒲烧釜饭 最厚肉$138
汁烧牛肉釜

汁烧牛肉釜$68
黑松露玉子烧

黑松露玉子烧$18
黑松露酱好香好夹,但玉子唔够滑嫩
脏脏炸香蕉

脏脏炸香蕉$18/2件