上两次嚟系食大闸蟹同做冬,今次嚟系因为团年饭,一家五口食得好开心, 抵食又好味! 头盘: 素鹅,醉鸡 香口,但系唔油腻, 馅料由够,最钟意入面嘅的冬菇, 大家争住食,好快就食完醉鸡我冇试因为唔食得生冷野,不过应该好味, 鸡肉好嫩好香。前菜round 2: 小笼包小笼包皮薄肉厚汁多,好好味。 食完一笼未够喉中,仲要追加多一笼。 虽然未系我食过最好味的小笼包,但系5分都有4分,好味。Main:东。坡。肉!全晚最期待的主菜:东坡肉!腩肉肥瘦均匀, 入口即溶, 唔肥腻得嚟又有少少酒香味,又有少少酒香味,用嚟捞饭最正。上菜时又用小锅热住上,香味扑鼻子 主菜2,3,4: 咸肉小棠菜百页,担担面,葱油捞面菜式属一般上海店水平,但唔知系咪当晚太忙,面有点泡了。甜品: 合桃露, 一锅分到碗, 冇晶晶甜品咁好味但系都ok。总体来讲,环境非常之好,向海之余装修又decent, service又好,食物又非常好,以咁既条件价钱非常合理。我地应该会将呢度变成饭堂。

头盘: 素鹅,醉鸡
醉鸡我冇试因为唔食得生冷野,不过应该好味, 鸡肉好嫩好香。

前菜round 2: 小笼包

Main:东。坡。肉!

主菜2,3,4: 咸肉小棠菜百页,担担面,葱油捞面
菜式属一般上海店水平,但唔知系咪当晚太忙,面有点泡了。

2016-02-06
庆祝纪念