2022-11-14
我喺荃湾返工成日都经过悦来酒店,间唔中都有上去佢哋嘅30楼殷悦度饮茶。见到佢哋重开之后有个下午茶自助餐,今个礼拜就去试吓啦!今次佢哋做紧第二位半价promotion啊!我就约咗个朋友去试吓。非常之有惊喜!佢哋由2:30到7:00, 120分钟下午茶。咁我哋大约就4:30到。都好多人一家大细三五知己。点解我哋咁晏去,因为我哋可以当埋晚饭,咁食食饱个肚悭返餐!都有好多唔同嘅特别嘢食啦!喇沙面,云吞面,西多士,德国猪手,啤酒鸡,家乡鸡丝银针粉,特色沙律。甜品方面都有好多款Mango Panna Cotta,苹果乌龙茶海绵蛋糕,法式Crepes,抹茶红豆麻糬慕斯蛋糕,Tiramisu佢个afternoon Tea仲会俾个Tea Stand自己拣自己执跟住自己打卡。最特别嘅系佢哋个雪糕档10几款唔同味嘅雪糕,有啲好特别嘅味道不妨一试有陈皮红豆,益力多,芋头,南瓜,芝麻等等!好多味道出边都未必有。嘢饮方面就每人一杯,我就饮咗杯港式奶茶,拍得住出面茶记嘅奶茶,好滑好浓!好得意,佢哋会隔个钟就会有人出嚟派啲特别嘅嘢食俾我哋。我食咗个熊猫莲蓉包,棉花糖同埋食咗个Creme Brulee!Service唔
Service唔差,厨房师傅又会帮你夹吓𩠌又会问你几句攞下意见,又有人帮你影吓相算唔差!
佢哋个Centre piece有几特别。见到好多细路仔行过去影相
出面个饼柜同雪糕柜都做紧好多唔同promotion。
睇吓几时约埋朋友同埋𠮶啲仔仔女女再嚟食过先!!!