2019-04-03
今日揾食揾到入屯门 本来想食某间甜品店既 不过又人多🤷♀️ 攞位又乱 冇乜招呼 就唔想等了🤦♀️ 然后见隔离另一间pancake店 爱添 咁好彩有位wo 就同男朋友去食啦!🙆♀️🙆♂️因为未食饭嘅缘故 我哋试咗佢新推出嘅酥炸猪扒面$56甜品店来讲 汤底算做得几好 酸酸辣辣好惹味💁♀️💁♂️ 配菜有红萝卜同白萝卜 煮到超级淋(淋到无牙都食得咁淋🙋♀️) 吸埋汤好甜!💁♀️ 猪扒我就觉得普通啦 唔够厚切同炸得干左少少💁♀️小食就以塩酥鸡几出色 简单嘅调味带出鸡肉既鲜嫩💁♂️💁♂️ 男朋友仲赞有鸡味 味道同口感都劲似台湾食既塩酥鸡💁♂️今晚真系要留肚食甜品🍮 焦糖布蕾日式梳乎厘pancake $82切开好soft好puffy 焗既时间较得非常好 梳乎厘松软带湿润咁融系口入面 好幸福阿💁♀️💁♀️💁♀️💁♀️ 焦糖香而唔会太甜 仲脆脆地 配埋custard超好味💁♂️ 呢个贵啲都必食阿🙆♀️珍珠奶茶窝夫$68店员介绍话奶茶茶底用台湾原料架 奶茶好香 一样咁好味💁♂️💁♂️ 窝夫有四件 加埋珍珠芋圆食到超饱阿 $68抵食 CP值劲高!💁♂️饮品我就推介奶盖四季春 首先唔甜 奶盖咸咸地可以中和返甜
因为未食饭嘅缘故 我哋试咗佢新推出嘅
酥炸猪扒面$56
今晚真系要留肚食甜品🍮
焦糖布蕾日式梳乎厘pancake $82
珍珠奶茶窝夫$68
饮品我就推介奶盖四季春 首先唔甜 奶盖咸咸地可以中和返甜品嘅腻💁♀️💁♀️💁♀️💁♂️ 令到茶味更加突出 好好饮🙆♂️🙆♀️