2021-12-07
朋友知道我超级钟意食海南鸡饭🐔极力推介全日鸡实验所,原来佢之前喺西九龙中心,宜家搬咗去北角。我放咗工就同朋友去北角揾🐔食🤤店舖喺北角一个细嘅商场里面的 Food Court, 我哋都揾咗一阵先揾到😅佢哋嘅招牌菜就系全日温泉海南鸡🐔饭餐,配上鸡油饭、无味精既鸡汤🥣酱油青瓜🥒同埋冷泡乌龙茶都只系$58,而且分量十足!仲配埋三色秘制酱,啱晒重口味人士😆鸡油饭软硬度适中,而且有啖啖清香嘅姜黄同鸡油味,超级香浓😋斋食饭都已经好满足青瓜系有去皮,非常贴心,仲配埋酱油渍,青瓜又爽口,青瓜喺口腔中爆汁,非常醒胃椰子鸡汤好清甜,有浓郁嘅椰子香味,鸡汤竟然一滴油都冇,超级健康💪🏻🌟到主角海南鸡出场啦🐔😂我因为太钟意食海南鸡,所以加咗$15转咗做例牌下庄,原来有¼只鸡。鸡件好嫩滑,鸡味超级浓郁。唔单只系鸡髀,连鸡胸部份都好嫩滑,似系用慢煮食物嘅做法,呢啲就系佢哋出名嘅温泉鸡🐔食饱饱,最后来一杯冷泡乌龙茶,大满足😍
🌟到主角海南鸡出场啦🐔😂
食饱饱,最后来一杯冷泡乌龙茶,大满足😍