6月5日, 比比81周月快乐呢~~~ 话咁快又一个月了~ 同比比决定了去呢度试下闻名的吞拿鱼究竟系咪真系咁肥美先~~~ 落完order无耐d野食就上台喇… 真系好定食好快wor~::: 葱吞拿鱼蓉饭定食 ::: $78定食有面豉汤+豆腐卜前菜+甜蛋+鱼蓉饭~ 个饭其实几细碗~ 唔怪之得我地隔离台落order都话要加大啦! 面豉汤好浓味, 昆布同豆腐粒都好多~ 甜蛋呢就干左少少, 冇乜蛋味. 都冇其他人讲得咁好食.主角吞拿鱼蓉, portion比较少. 食落都ok鲜, 但系唔系甜美个只. 要赞既反而系佢个寿司饭底. 真系日本珍珠米, 好好味~ 饭粒浑圆软熟, 咬落香甜~ 正呀!!::: 葱粒吞拿鱼扒定食 ::: $98吞拿鱼扒连埋葱食感觉好好多~ 鱼扒表明轻轻烧熟. 咬落有2层感觉. 熟左既有香味, 未熟既就爽口夹鲜. 不过有1,2块鲜到有d腥. 食到尾又有1,2块系充满鱼油香好好味既~ 如果块块都好似后者咁就perfect喇!! 不过呀比话食咁多肥美吞拿鱼会好滞wor~ 哈哈哈我就觉得食完都未够饱!总括黎讲我觉得吞拿鱼都算系新鲜肥美既… 但系系咪讲到咁正呢我就觉得过誉了! 距离我食过Q
6月5日, 比比81周月快乐呢~~~ 话咁快又一个月了~

::: 葱吞拿鱼蓉饭定食 ::: $78

::: 葱粒吞拿鱼扒定食 ::: $98

总括黎讲我觉得吞拿鱼都算系新鲜肥美既… 但系系咪讲到咁正呢我就觉得过誉了! 距离我食过Qube既吞拿鱼刺身个种鲜甜肥美入口即溶仲差好远~~~ 不过当然咁既价钱呢度已经唔错了!
*** 要再赞多次佢个寿司饭底真系好好味!! 睇杂志讲过佢地师傅煲饭都好花心机架!! 希望大家去食时唔好净系留意d吞拿鱼, “dap” 真d个寿司饭啦~~~
葱吞拿鱼蓉饭定食
葱粒吞拿鱼扒定食
  • 寿司饭底!!