2019-11-13 2181 浏览
一直都想揾机会讲下苏记云吞。虽然佢系生云吞,但佢嘅云吞是我食过嘅最好味😋之一。佢只是卖三种云吞,鲜虾云吞,菜肉云吞,同韮菜云吞。V仔最爱是鲜虾云吞。苏记云吞好味在于佢用嘅猪肉好鲜,无论混合咩菜包埋都好大鲜肉味,佢唔似港式云吞,有大地鱼味,反而是肉汁丰富味度刚刚好,佢巴闭到要打电话去问下仲有冇剩我先去买,食过敝门羹。次次先打去问下有无先。讲番佢嘅云吞,细细粒,主要是食肉嘅鲜味同菜混合嘅味道。丽妹成再V仔争要韮菜,但我like鲜虾云吞多啲,因为佢细粒肉鲜虾味足唔系大大只但一口食落满满虾味肉味,有啲似褔建云吞肉味浓郁。但又有鲜虾味。鲜虾成本问题就贵啲,20蚊12只。菜肉云吞就45有成40粒,虽然细粒但数量赢咗。Yeah✌️。麻就麻啲要自整汤底,不过相当值得试嘅。
一直都想揾机会讲下苏记云吞。
虽然佢系生云吞,但佢嘅云吞是我食过嘅最好味😋之一。
  • 鲜虾云吞,菜肉云吞,韮菜云吞