2008-07-07 9 浏览
睇完戏去楼下呢间新开餐厅食饭,估唔到嘢未嚟,就食左一肚气;首先去收银度落好哂order,用汇窿咭有九折,所以就碌咭,碌完咭,隔离另一位妹妹仔就大嗌:"宽条面无哂喇,你仲落单."跟手落order个妹妹仔腾哂,揾经理问点样,个经理走过嚟了解件事后,我就话不如void左张单去,点知个经理系都话唔使,一味叫我再order第二样嘢,佢就一味顾住check部收银机,要你呆企,;之后戏玉嚟喇,我同朋友仔商量完后,再去落单,跟住个经理话会计返个差额,退返钱俾我,咁我就返埋位啦,无耐个经理过嚟汇报,就同我地讲,因为我地第二次既order系平过原先张单,所以个差额系47.5,咁我同个朋友一心谂住佢refund,点知个经理话:"不如我俾张$50 coupon你地,拣下我地个中式甜品丫,新产品嚟架,要唔要试下?"但系我地order个set嘢,已经有雪糕,所以我地话唔使,点知个经理仲系咁话,好抵架,$50㖞,但我同朋友仔坚决话唔使,你refund返俾我就ok,个经理就声都唔声,死死地气走左,无耐,落单个妹妹仔走过嚟,俾一张void左既发票过我,话已经void左张单,我同个朋友仔互望,大家不期然拎哂头,一早都话void左张单未得啰,搞咁多嘢做乜鬼,哂时间.
至于食物方面,我个餐点左南瓜沙律,ok,但净食沙律已经饱哂,再后上既磨菇意粉已经唔系好食得到,因为已经太饱,朋友仔要个牛肉汉饱(唔记得个名),佢话唔多得,无味,食落口都唔觉食紧牛肉.最好味,我谂都系个雪糕.
最后,好同意前两篇食评所讲,佢地既员工好似游魂咁,可能新开关系,运作上极度需要改善
用餐时段