2024-03-28
旺角 | 一生悬面一向都好钟意食拉面嘅我终于食到一生悬面啦!每次经过旺角一生悬面外面都大排长龙,今日收工一早去就唔洗排队~【期间限定】牡蛎沾面 $138朋友比较钟意食沾面,更重要嘅系“期间限定”四个大字。碗面都几大兜,配上热辣辣又浓稠嘅沾面汁以及新鲜嘅牡蛎,非常美味白汤豚骨拉面 $72我就试咗最basic and classic嘅豚骨拉面,汤底同面条不过不失,不过叉烧口味就比较清淡唐扬炸鸡 $35全餐最好味我会话系呢个炸鸡!真系必叫!我平时其实系唔钟意order 唐洋炸鸡呢样小食,因为好多餐厅都会炸到皮又厚又硬,既干又会咬到牙痛。但呢度嘅唐扬炸鸡可以话系我食过最好食,皮薄、多汁、肉质嫩滑,配上mayo,令我欲罢不能!桂花乌龙冷泡茶 $20好多地方嘅冷泡茶都会好酸涩,不过呢度嘅桂花乌龙就无呢啲问题。不止解腻,更加有排毒祛湿嘅功效我地食完八点门口已经排咗十几个人!所以大家记得要食就早d去啦~~
【期间限定】牡蛎沾面 $138
白汤豚骨拉面 $72
唐扬炸鸡 $35
全餐最好味我会话系呢个炸鸡!真系必叫!
桂花乌龙冷泡茶 $20