2015-05-17
小妹极爱吃toast box,早前同朋友到又一城睇戏,等入场嘅时候见倒隔离有间叫sweetology嘅舖头,口痕嘅我地于是打算食埋甜品先入场。餐牌上有all day breakfast、waffle同toast box等等嘅食物,独爱toast box嘅我就拣咗tiramisu味,虽然比较贵,但真系未见过。用餐时间有限制,好似得个半钟定两个钟,但我净系等呢个𩠌都等咗9个字,等到劲想走我心爱嘅toast box嚟喇,一嚟嘅时候真系哗咗一声,好靓!面包好甜好入味,而且雪糕仲系用Movenpick,比起一般甜品舖嘅Toast box用嘅雪糕好食好多!!再讲卖相真系完美,除咗有cream同朱古力画嘅pattern之外更加插咗几条朱古力条。食过好几间toast box嘅我觉得呢个真系最好食,唯独制作需时比较耐,但整体嚟讲真系好值得一试!