2023-09-22
估唔到旺角闹市入面,都有一间咁chill咁relax既rooftop bar!餐厅入面位置好阔落,环境舒适,仲有一个劲型既bar台放满哂酒!外面仲有露台,可以望住夜景同朋友吹水饮酒。最重要既系佢地既野食质素都好唔错添!✨Margherita pizzaMargherita系意大利嘅经典之选,我一直都好中意佢咗佢嘅味道同简单风格。呢到饼底系薄薄嘅,焗到有啲酥脆。而酱汁就系以新鲜嘅番茄为基础,再加入啲橄榄油同埋香草调味,味道鲜美而且自然。上面既芝士用咗新鲜嘅Mozzarella Cheese,焗到融化哂,味道好浓郁。每一口啖食,都可以感受到芝士嘅浓郁香味同埋柔滑嘅质地。而pizza披萨上面嘅新鲜罗勒叶更令味道增添咗一份清新同埋香气!✨Fajitas BeefFajitas Beef系一道超经典既墨西哥菜。佢嘅牛肉份量唔少,食落好嫩好多汁,煮得刚刚好,一咬落去就可以感受到牛肉嘅鲜美味道。啲蔬菜同埋配料亦都系Fajitas嘅亮点之一,彩椒同埋洋葱等得啱啱好,保持咗啲蔬菜嘅鲜脆度同埋自然嘅甜味,同牛肉一齐食真系好搭配。而玉米饼就系Fajitas必备嘅配料,佢又软又有弹性嘅质地同埋独特嘅风味,令整
✨Margherita pizza
✨Fajitas Beef
Fajitas Beef系一道超经典既墨西哥菜。佢嘅牛肉份量唔少,食落好嫩好多汁,煮得刚刚好,一咬落去就可以感受到牛肉嘅鲜美味道。啲蔬菜同埋配料亦都系Fajitas嘅亮点之一,彩椒同埋洋葱等得啱啱好,保持咗啲蔬菜嘅鲜脆度同埋自然嘅甜味,同牛肉一齐食真系好搭配。而玉米饼就系Fajitas必备嘅配料,佢又软又有弹性嘅质地同埋独特嘅风味,令整个味道更加丰富多元,加埋酸忌廉同埋莎莎酱等,令到整个菜更开胃。
✨羊肉西冷配芝士薄脆
羊肉西冷嘅肉质嫩滑多汁,煮得啱啱好,切开仲有鲜嫩既粉红色!而味道方面,系一啲都唔会有羊膻味!而西冷上面嘅芝士薄脆,同焦糖化外皮真系一大亮点。芝士薄脆有啲金黄色同埋脆脆嘅质感,入口之后味道更加咸香,同羊肉嘅香气味道完美结合,真系令人垂涎三尺。而配菜椰菜花同萝卜可以带嚟一份清爽嘅口感同埋平衡肉质嘅油腻感,特别系椰菜花仲有一阵淡淡既炭火焦香气,真系好唔错!