2015-01-21 1006 浏览
我地买了 Groupon, 难得约好一班朋友一齐去庆祝食晚餐。原本一早巳定了年初三去食,餐厅亦一早 confirm 咗。好啦,谂住开开心心去食亦好期待当日的来临。 伤心,愤怒的事情出现了,餐厅突然打电话来,(一句道歉或唔好意思都没有)  佢话:小姐,公司这曰决定唔开门,你改时间啦!我: 但你之前巳经confirm 我,为什么现在先唔开门㗎。咁有咩星期六时间选择呀?因为我要重新同一班好多的朋友甲时间,好痛苦。佢话:只有一个星期六。(但我这个星期六唔得我话:请问可以安排另一个星期六吗?佢话 (发脾气):我讲咗weekend 已full, groupon 无话一定要比星期六你...仲有,所有 groupon 最终决定权系我到,我可以唔比你用...我真系好嬲同无奈:好, 我跟著选了星期五。佢话 (语气更加差): 我已经讲咗 weekend 巳full, 无位! (语气超恶超串)我好无奈话:我 book 是星期五...佢话 (觉得我好无知而且佢好串):weekend 系包括星期五六日。 (我当时呆了,星期五系week day, 何来 weekend. 算了,我唯有又再选!)但最终佢𠮶d超差语气,
佢话:小姐,公司这曰决定唔开门,你改时间啦!
我好无奈话:我 book 是星期五...
但最终佢𠮶d超差语气,话唔再改booking.
究竟这一切是我问题吗?是我用钱买难受吗?是我欠了这差劲的餐厅吗?
我第一次买Groupon 就得这下场,真是太太伤心了。
我和我朋友以后都不会再去这间不知所谓的餐厅!太太过份!
用餐优惠
团购