2024-11-02
之前已经同同事黎过一次binno🤭因为好难得有火锅店系冇限时得黎又可以任食吃到饱~适逢今年系锅霸开幕五周年,所以推出左全新时间自主吃到饱火锅套餐,可以拣120分钟又或者无限时任食,重点系无限时都系加多$40就食到😎最平最平120分钟既套餐只系$218😱(7:30pm前离场),真系好抵食😌-🌟美国Prime Grade极上牛颈脊及西班牙伊比利亚黑毛猪 $373/位 (120分钟)- 🎈汤底 +$48足足有成20款既汤底😍我就拣左要鸳鸯锅,分别系全新推出既药膳胡椒猪肚鸡锅同经典既蕃茄浓汤鸡肉涮涮锅~先讲汤底,两款都够哂浓郁充满风味!必定要提及佢地汤底里面既鸡肉🥰(完全冇留意唔小心两款汤底都拣左鸡肉😅)通常普遍汤底里面既鸡肉都一定系好鞋,但好惊喜地呢度既鸡肉仲系好嫩滑,超神奇唔知店家究竟点样可以整到咁,我基本上系食哂里面既鸡肉咁济😂-🎈小食一黎到店员会先送上凉拌小食,包括有凉拌青瓜及云耳~仲有一份Shake Shake既盐酥鸡同花枝丸😚共有四包shake shake粉可以选择😋包括海苔、麻辣、香辣、梅子,今次就拣左海苔&梅子,梅子味既盐酥鸡食落味道好突出,好滋味!-🎈肉类美国Prime Gr
🎈汤底 +$48
🎈小食
🎈肉类
美国Prime Grade极上牛颈脊好有质素喔,有少许油脂感得黎肉味浓郁,食落软稔!西班牙伊比利亚黑毛猪食落嫩滑,整体不错😊
🎈火锅配料
呢度既火锅配料有接近70款,分别有海鲜类、手工配料类、炸物类、蔬菜类、谷类,同埋最常见既丸类🙈个人觉得海鲜类几新鲜,有生猛海虾🦞、脆鲩鱼片、沙白、墨鱼仔等😚手工三宝丸同手工黑松露墨鱼滑都相当唔错,好弹牙🙆🏻♀️比较特别既应该系手工梅菜猪肉丸、泰国冬阴功流心炸虾丸同爆酱浓芝流心牛丸😳
🎈雪糕
最后每人仲可以拣一款雪糕!我地就拣左Haagen Dazs signature既cookies & cream😌同埋Movenpick既椰子口味🥥椰子味好突出又唔算好甜,仲要有啲椰肉咬下~
🎈饮品
之前去过咁多间火锅店,呢间既饮品类别真系算好多🤪经典既冷泡茶、黑糖冬瓜柠檬茶、乌梅山楂茶、台湾「茶一刻」、汽水等,好特别既仲有泰国牌既梳打水~
🔹锅霸选择第二个级别牛肉套餐,每四位额外送多一碟价值$168的手切安格斯prime grade牛肉
🔹锅霸选择第三个级别牛肉套餐,每两位额外送多一碟价值$168的手切安格斯prime grade牛肉
🔸锅霸吃到饱台式养生火锅
📍佐敦弥敦道219号庄士伦敦广场6楼