2024-03-11 18 浏览
我都几钟意食泰国菜🤭前几日放工等埋老公嚟食晚餐😆老公同朋友之前食过,佢话呢间泰国菜都几正宗。当晚去到都好多人,好彩有订定位,等了一回便可入座啦!老公指明一定要试⏺️青柠明炉鱼乌头⏺️乌头斤两十足, 鱼肉白滑鲜嫩, 加上酸辣惹味嘅汤汁,几醒胃! 仲有底部嘅配料吸晒鱼和汤汁嘅精华☺️劲好味!⏺️炭烧猪颈肉⏺️上枱就闻到一阵炭烧香肉味,猪颈肉肉外层已灸得有点焦,本身怕炭烧后肉质会变柴变硬😆~但入口发觉肉质仍然很软嫩,控制炭烧火候刚刚好,外层焦香内里中间部份仍肉汁满满。~吃起上来有点咸香,配埋酱汁,有点甜唔算辣,大爱!😚⏺️干炒鸡河⏺️鸡肉大块,卖相仲好吸引,好吃的不行!整个炒河嘅调味比例很好,有十分浓郁嘅鼓油香味道,十分惹味🔥⏺️马拉盏炒杂菜⏺️一啖食,系用上马拉盏落镬来炒菜,香气提升到让炒菜味道更突出。炒杂菜新鲜,口感带爽脆,加上少少辣味,味道更具层次💖餐厅😋位置好方便,静中得来带点旺,只需几分钟路程可以到最旺点。虽然系上楼舖,楼下都安排得好好,让客人等电梯,好快就可以上到楼👏🏻👏🏻👏🏻
当晚去到都好多人,好彩有订定位,等了一回便可入座啦!
老公指明一定要试⏺️青柠明炉鱼乌头⏺️
⏺️炭烧猪颈肉⏺️
~吃起上来有点咸香,配埋酱汁,有点甜唔算辣,大爱!😚
⏺️干炒鸡河⏺️
鸡肉大块,卖相仲好吸引,好吃的不行!
整个炒河嘅调味比例很好,有十分浓郁嘅鼓油香味道,十分惹味🔥
⏺️马拉盏炒杂菜⏺️