2020-01-03
好多年前试过佢既限定虾味噌限定天王,已经觉得好好食。之后每次嚟都会食黑天王。最近呢半年出左限定嘅胡椒天王,真心觉得系世界级。豚骨汤浓厚,加埋好重嘅胡椒味,同车打芝士碎,咁港女嘅配搭,竟然系出奇地香。一闻同埋饮第一啖已经觉得不得了,好想饮晒成个汤。汤底好厚好杰,令到成个面即使系细面都好挂汤。面底系直身细面,个人钟意食偏硬口感,师传煮得刚刚好啱我合味。半熟溏心蛋出色,无得输。叉烧够肥,未够入口既溶,但合格有突。配菜用咗椰菜,中和左拉面既油腻感觉。成间舖格局都系干净企理,师傅店员有礼貌,枱面有齐日本拉面店必备嘅冰柠水,拉面胡椒同芝麻冇假期去日本都可以黎坐下,当自己去左日本。区内有间咁正嘅拉面,其实真系唔想话比人知呀!我敢讲我食过晒香港嘅米芝莲推介/ 有名气嘅拉面,都冇呢间咁出色。多谢老板撤出中国市场,专心为香港人煮好呢碗拉面。
多谢老板撤出中国市场,专心为香港人煮好呢碗拉面。