2022-02-27
没有晚市堂食的西贡,真系回覆平静,巴士站没有大排长龙,街上有点冷清清的感觉,依旧行完山,去食个热辣辣嘅铁板餐,五点钟去到,门口通告,⭐⭐凡惠顾铁板餐第二下可享半价⭐⭐,开心到飞起,食咁多次,仲未试过,真系要多多支持! 入坐安顿好之后,当然梗系点招牌铁板餐啦!铁板餐跟多士, 餐汤(罗宋汤或忌廉汤),薯菜白饭,转意粉$25, 炒饭$28, 饮品,沙律或雪糕猪扒铁板餐配黑椒汁薯菜🍟,罗宋汤🍲,先上牛油多士🍞,未食午餐的我流晒口水,满满的蒜蓉牛油,好幸福🧧!罗宋汤🍲超级足料,一向系苏珊那signature,正!上主菜,热辣辣的铁板配上黑椒汁🐷,大大碟,真系好喜欢听到“谢谢谢”的感觉,回忆返晒嚟! 猪扒🐷中规中矩,扭纹薯条🍟最好味!牛柳扒餐🐮七成熟配蒜蓉汁,薯菜🍟,店员有细心讲解,牛柳系西冷同肉眼嘅中间,少少根,肉质淋淋地! 唔错!食埋雪糕🍨,芒果味🥭, 哈密瓜味🍈, 真系大满足! 总结: 而家现存做传统板餐嘅餐厅所净无几,仲要好味,招呼好, 要好好珍惜! 一定会encore!
入坐安顿好之后,当然梗系点招牌铁板餐啦!
猪扒铁板餐配黑椒汁薯菜🍟,罗宋汤🍲,
罗宋汤🍲超级足料,一向系苏珊那signature,正!
猪扒🐷中规中矩,扭纹薯条🍟最好味!
牛柳扒餐🐮七成熟配蒜蓉汁,薯菜🍟,
食埋雪糕🍨,芒果味🥭, 哈密瓜味🍈, 真系大满足!