2021-10-30
喺上环见完客,约旧同事聚下,中上环地胆又带我试新嘢~ 餐厅地点喺九如坊,门外有细细个霓虹灯招牌,餐厅内走型格工业风,座位濶落舒适,超高楼底空间感十足。menu主打串烧,种类都几多而且价钱亲民,喺呢区拣直性价比高!!我地点左嘅串烧有: 🍢盐烧喜之次🐟$118 一上台就闻倒阵阵鱼香鲜味!烧得刚好刚刚熟,用筷子夹开仲有鱼汁流出,鱼肉鲜美,鱼皮烧到脆卜卜,只系落左盐烧都好好食!完全唔驶点酱!必点之选👍👍👍🍢免治鸡肉软骨棒(付月见) 🐓 $38 香浓嘅蛋黄,配搭软嫩嘅鸡肉加上鸡软骨,食落口感丰富仲好juicy!🍢牛油果豚肉卷🥑🐷$28新鲜嘅牛油果配上豚肉嘅肉味同香口嘅油脂!相当美味!🍢海苔黑豚肉鹌鹑蛋 🥚$28食极都唔厌嘅鹌鹑蛋,加埋劲多海苔同黑豚肉更添美味!🍢日本一口甜薯🍠 $16 无得弹嘅小甜薯 ,烧到软绵绵啱啱好 !🍢福冈味噌松板猪🐷$28 肉质厚实嘅松板猪,肉味香浓,配埋浓浓嘅味噌相当好味!推介👍👍👍 🍢盐烧美国芦笋 🥬$24 盐烧嘅芦笋鲜味又爽口!🍢蒜蓉烧广岛蚝 $44 涨卜卜嘅广岛蚝超级新鲜!蒜味唔会抢左蚝嘅鲜味!一个字赞!👍👍👍🍢黑糖烧菠萝🍍$20 串烧点少得烧菠萝,黑糖烧特
我地点左嘅串烧有:
🍢盐烧美国芦笋 🥬$24 盐烧嘅芦笋鲜味又爽口!
🍢黑糖烧菠萝🍍$20 串烧点少得烧菠萝,黑糖烧特别清甜!必点之选!👍👍👍
🍢鸡泡鱼干 $38 烧得比较干身,份量多!送啤酒一流!
🍙蟹膏烧饭团🍙$38 蟹膏鲜甜,饭团外皮烧到脆卜卜,再包埋个紫菜简直满分💯