2020-12-31
香港特色嘅铁皮屋大排档系胜香园嘅signature🥳, 夏天系度食其实都几热🥺啲汗会系咁流落嚟, 就算冇冷气夏天我都会照去食, 忠实fans🥰有得拣等秋意凉返啲先去梗系好啲嫁,不过饮番杯冰冻奶茶/冻OT都仲顶得顺啦🤣✨ 蕃茄碎牛炒蛋通粉💰31💫评分: 9.5/10📝𩠌拣咩就见仁见智不过我就钟意碎牛炒蛋, 重点系汤底好浓好够味, 会食到好多蕃茄肉🍅, 每次都会系咁饮啲汤😍, 同埋有时迟咗去例如~3点食就未必有通粉,净系可以拣公仔面, 就会好唔开心😳✨柠蜜脆脆💰20💫评分: 9.5/10📝其实我都好钟意食奶油脆脆, 不过第一次食胜香园最好都系叫返呢款招牌多士, 牛油🧈蜜糖🍯柠檬汁🍋烘到脆卜卜,味道香口清新, 记得一定要趁热食😌胜香园 𝕊𝕚𝕟𝕘 ℍ𝕖𝕦𝕟𝕘 𝕐𝕦𝕖𝕟📍中环美轮街2号排档(上环🚇E1 出口行6分钟就到)💫评分: 9.5/10💬中环嘅食物价钱来讲系好抵食🥰好钟意呢一份平凡嘅好味,识我嘅都知我真系好钟意食胜香园, 虽然每次都要排下队,但系每次都好似会食番𠮶种味道, 次次都见到𠮶啲落单姐姐🤣睇吓佢哋心情点啦,不过见到佢哋都有啲亲切感嘅同埋记住要一次过落晒单!#胜香园 #胜香园大排档
✨ 蕃茄碎牛炒蛋通粉💰31
✨柠蜜脆脆💰20
胜香园 𝕊𝕚𝕟𝕘 ℍ𝕖𝕦𝕟𝕘 𝕐𝕦𝕖𝕟
📍中环美轮街2号排档
(上环🚇E1 出口行6分钟就到)
💫评分: 9.5/10
#胜香园 #胜香园大排档 #上环lunch #上环美食 #中环lunch #中环美食 #followforfollow #foodieblog #instadaily #foodporn #hkfoodblog #discoverhk #tagsforlike #foodiehk #foodlover #discoverhongkong #hkfoodie #hkfoodieblogger #hkiger #hkig #hkcooking #hkfoodlover #hkfood #foodinstagram #hkfoodstagram #foodiehk #825food #hoisumeat中环 #hoisumeat上环