2018-04-10
以前喺附近返工,见住附近嘅餐厅不停咁转,但渔川到而家都仲系到!深受荃湾人欢迎!而渔川米线咁受欢迎,喺因为佢嘅鱼汤真系好好味仲好浓郁!会食上瘾。最近午餐时间经过呢到,约咗班旧同事嚟返渔川食米线,顺道比我怀念下佢既味道而家附近都唔系装修就执咗 好彩渔川仲喺到!午餐时间固然多人,要等一阵先有位,不过时间唔长而且喺值得等嘅!渔川有好多种唔同嘅米线,中意食成条鱼嘅,可以试下原条黄花鱼或者鱼米至尊系列!如果只系想试佢嘅鱼汤,可以简佢地其他𩠌,而小妹会推荐食手打墨鱼饼、鲜虾卷、鱼腐同鸡翼!呢几样都好正!除此之外,其实佢哋仲会有泡饭同埋咖哩饭等,岩晒唔同需要唔同口味嘅人而小妹同朋友仔今次都叫咗手打墨鱼饼米线,今次我又讲咗走葱唔系讲走青不过以前真系成日嚟食嘅关系,就算无黎7-8个月,姐姐竟然仲记得我要走青,最后都有走嘅!好感动鱼汤仍然好浓好好味!墨鱼饼好弹牙,唔会痴牙。而米线好滑好好食,最后我仲成碗汤饮晒佢,无味精嘛!渔川到而家都系小妹最爱嘅米线店之一
而家附近都唔系装修就执咗 好彩渔川仲喺到!
手打墨鱼饼米线
渔川到而家都系小妹最爱嘅米线店之一