招聘中
$17,000+
月薪
$18,000+
月薪
更多好工 (5)
2017-05-26 844 浏览
同阿囡去完科学馆,等埋老公收工,就嚟咗铁牛开餐。七点几去到,已经全场满座,非常热闹。好在等左一阵就有位,不过座位之间真系几迫,冇计啦,尖沙咀呢啲游客区,寸金尺土。侍应带我地埋位嘅时候放低左一张点餐纸,剔好之后就自己拎去柜位落单俾钱,跟住就可以坐定定等人送食物黎。最先嚟嘅系两杯饮品。蜂蜜绿茶加珍珠几好味,冻冰冰,唔会太甜,珍珠份量都唔少,口感QQ的!胚芽奶茶味道唔算好香浓,不过胚芽份量真系好多,饮到尾都仲有之后招牌红烧牛肉面就到左:牛肉汤汤头味道浓郁,不过无乜药材味。牛肉煮得好软腍,阿囡猛咁话好好食!面条份量多,不过煮得稍为淋左少少,阿囡钟意食,老公就嫌唔够嚼劲。(可怜的牛肉面,顺得哥情失嫂意)新竹米粉非常幼滑,捞埋肉燥一齐好好食盐酥鸡香脆可口,一啖一粒,好快就清晒成碟。之后我哋嗌嘅小食都到咗。小香肠蒜味突出,烤香咗之后切薄片上枱,一啖一片,正过去夜市!盐酥小拼盘一点有三样野,啱晒有选择困难症嘅人炸花枝丸冇乜特别。中间嘅炸番薯好好味,外脆内软,加上面头嘅调味粉一齐食,酸酸甜甜呢度啲台湾嘢食都整得唔错,而且价钱好抵食,绝对系尖沙咀平靓正之选
同阿囡去完科学馆,等埋老公收工,就嚟咗铁牛开餐。

最先嚟嘅系两杯饮品。
蜂蜜绿茶加珍珠

胚芽奶茶

胚芽奶茶味道唔算好香浓,不过胚芽份量真系好多,饮到尾都仲有

之后招牌红烧牛肉面就到左:
红烧牛肉面

(可怜的牛肉面,顺得哥情失嫂意

盐酥鸡肉燥新竹米粉

新竹米粉非常幼滑,捞埋肉燥一齐好好食

盐酥鸡香脆可口,一啖一粒,好快就清晒成碟。

之后我哋嗌嘅小食都到咗。
夜市小香肠

盐酥小拼盘

盐酥小拼盘一点有三样野,啱晒有选择困难症嘅人

蜂蜜绿茶加珍珠
胚芽奶茶