2023-03-20 371 浏览
食完会念念不忙嘅串烧店!二访依然都系咁出色😍主打地鸡,亦都有唔少其他食物,最钟意佢系用备长炭即叫即烧,带有炭香味嘅串烧真系特别正入座后,店员先送上一个附有芥末、柚子胡椒、七味粉、青柠檬及柠檬🍋嘅调味石盘俾客人用嚟点串烧食!🍞鸡肝酱多士鸡肝酱好少见,第一次食,香脆嘅多士配上浓厚幼滑嘅鸡肝酱,原来都几好食😋仲有少少花生碎增加香味及口感!🐣免治鸡肉棒外层烧至焦香,内𥚃肉质爽嫩多汁,而且有口感,配埋蛋浆味道一流🐣鸡翼一串有两只,外皮烧得香脆,食落咸香肉质嫩滑,正🐣熟成鸡腿肉 必点item❗️鸡皮烧至金黄焦脆,咬落去皮脆肉嫩,而且带有浓浓嘅炭香味🐣鸡颈肉 肉质爽弹,而且肉汁丰富,好钟意配搭唔同嘅调味料,会有唔同嘅味道,喜欢😋🐣提灯每只鸡只有一串,系稀有部位,食落有少少爆酱嘅感觉,唔会腥,而且几惹味,值得一试!🐣鸡柳嫩滑嘅鸡柳包住半溶嘅芝士🧀呢个配搭好特别!🐣鸡胸软骨 软骨连鸡肉,食落有口感,辛香惹味🐮A4盐烧和牛三角腩肉质柔软,油脂丰富,配上洋葱可以减低油腻感🐣烧鸡皮 烧得好香脆,涂满烧汁加味粉,食落十分惹味,同平时食开嘅烧鸡皮好唔同🐷豚五花腩芦笋卷烧到香脆嘅豚五花包住清甜爽脆嘅芦笋,有助中和油腻
食完会念念不忙嘅串烧店!

🍞鸡肝酱多士

🐣免治鸡肉棒

🐣鸡翼
一串有两只,外皮烧得香脆,食落咸香肉质嫩滑,正

🐣熟成鸡腿肉

🐣鸡颈肉

🐣提灯

🐣鸡柳
嫩滑嘅鸡柳包住半溶嘅芝士🧀呢个配搭好特别!

🐣鸡胸软骨
软骨连鸡肉,食落有口感,辛香惹味

🐮A4盐烧和牛三角腩
肉质柔软,油脂丰富,配上洋葱可以减低油腻感

🐣烧鸡皮

🐷豚五花腩芦笋卷
烧到香脆嘅豚五花包住清甜爽脆嘅芦笋,有助中和油腻感

🌽粟米
粟米涂上牛油、海盐、蜜糖烧香,爽嫩清甜

🍠金时蕃薯
味道甘甜,口感绵滑,啱晒我呢个蕃薯控🫶🏻

🍨最中饼
香脆嘅最中饼配上香浓嘅抹茶雪糕及粒粒红豆,真系好好味,要一齐食先系最好味嘅😋

日式串烧店嚟讲,呢到嘅价钱一啲都唔贵,而且十分高质,日本生啤$48买一送一🍻真系好抵饮!

• 免治鸡肉棒
  • 鸡肝酱多士