2023-07-22
又同男朋友去咗大埔食晚餐,佢话呢间Cafe开咗一段时间都未去试,装修同餐牌睇落都唔错,人流都唔多,应该好啱倾密偈😆Sea Urchin Tagliatelle 海胆扁阔意粉 $148一嚟就见到有三瓣海胆好吸晴👀第一时间试吓佢新唔新鲜,食落去系鲜甜嘅感觉🤤系好味新鲜嘅海胆,而且意粉好挂汁,好入味,成个口都充满海胆味🌊,海胆咪必叫!意粉冇其他配菜,小建议如果可以加啲洋葱🧅同蘑菇🍄,应该会更加丰富!Cheeseburger w/ Nachos 芝士牛肉汉堡 配墨西哥脆片$128芝士汉堡经过我一轮打卡影相📸依然够热,佢嘅酸瓜偏甜,加埋酱汁同包配埋一齐好夹🍔🤗,墨西哥脆片似系零食嘅产物,就咁食已经有味,不过加咗佢哋自己整嘅牛油果🥑加柠檬🍋酱,令感觉更加新鲜,男朋友差唔多蘸晒d酱😂Walnut & Chocolate Croffle 核桃及朱古力雪糕牛角酥窝夫呢个窝夫极推荐,焗得啱啱好,外脆内软,切落去嘅时候都听到清脆嘅声音,而且朱古力同核桃超夹,加埋雪糕🍦,值得回头再食啊😍Caramel Popcorn Croffle 焦糖爆谷牛角酥窝夫呢个系男朋友叫嘅,可能比较比较早到,所以佢话林咗少少🤏🏻所
呢个系男朋友叫嘅,可能比较比较早到,所以佢话林咗少少🤏🏻所以提提大家记得叫佢嘅甜品迟啲上😉甜品质素比主菜更加好,窝夫同爆谷一齐食口感更加丰富☺️加上云呢拿味雪糕,食完有幸福的感觉🥰
至于饮品方面,抹茶latte🍵比较重奶味,啱我呢啲钟意重奶味嘅人,芒果🥭Sorbet Smoothie感觉上冇落任何果汁,单纯用新鲜用芒果制成,加上而家芒果当造,非常甜,啱晒芒果控😂
cafe需要自己出去落单,但店员好好人,不错喔😌