2020-12-15 513 浏览
今日女朋友生日,行完街去左荃湾西食饭,如心商场开左好多新餐厅,呢一间玻璃屋装修都几靓,同埋见D野食都唔错就行左入去试试呢间餐厅。呢间餐厅就系用手机scan QR code落order,就冇provide set去选择,不过我地都拣左2个汤、2个Main同埋2个野饮同埋2个甜品。法国蚝汤好特别,出面好少有蚝汤,而且系真系用蚝打碎做汤,好浓味同埋好重蚝味,如果唔太中意蚝味同埋怕腥真系会唔中意饮呢一个汤,不过我同女朋友都系中意食蚝,不过都觉得呢个汤好重味。我觉得中意食蚝嘅朋友可以试下。松露野菌浓汤同样都系好浓味而且个松露味好浓郁,加上有D菇打碎嘅口感,好好饮。露丝玛莉烤法国春鸡配薯条春鸡好有惊喜好juicy,仲要系2只脾位,完全冇好干好柴嘅感觉,同埋系粗薯条好好食。唔点汁都已经好够味,本身都有整到香料落春鸡到,加个汁就可能会重味左少少。所以我都系就咁切黎食,相当juicy。澳洲M5和牛西冷配薯条西冷都好重牛味,不过就唔算好厚身,但系都大旧同埋油脂感都okay,唔会食到好油腻,但比起炸鸡就冇咁惊喜。热情果青苹果梳打好fresh,唔会好甜,同平时D梳打都差唔多。荔枝青柠鲜红茶青柠红茶都唔会好甜,

法国蚝汤
松露野菌浓汤
露丝玛莉烤法国春鸡配薯条
澳洲M5和牛西冷配薯条
热情果青苹果梳打
好fresh,唔会好甜,同平时D梳打都差唔多。
荔枝青柠鲜红茶
青柠红茶都唔会好甜,都系出面饮个D差唔多。
纽约芝士饼 & 法式焦糖炖蛋
Cheese cake同焦糖炖蛋都好好食,不过食到咁上下都好饱,不过真系好食。

Overall黎讲,一入餐厅就冇咩人service,又冇人介绍有咩食个D,不过叫完食个阵真系好有惊喜,因为烧春鸡同埋蚝汤最满意,不过有机会都想试下其他。
2020-11-28
庆祝纪念