2024-06-20
讲到我最爱嘅珍珠奶茶店🧋一定非春水堂莫属,个日收咗工💼就去咗食慰劳吓自己🫢珍珠铁观音奶茶 $38佢奶茶个茶底用咗铁观音,饮落俾平时出面嘅台式奶茶更重花香同fresh,就算我叫走甜/微糖,依然可以饮到奶茶嘅清香☘️🙂↕️呢间嘅珍珠就比较细粒,但都系好有咬口,同埋佢成个杯底都劲多粒,饮到最后都会有珍珠剩,但我点都会清哂佢🤪麻辣牛筋面(半筋半肉) $92原味嘅红烧牛肉面就成日食,今次就试试新意思,叫咗麻辣汤,但原来佢个汤底都几重麻辣味🌶️🥵食得辣嘅朋友先好嗌🤣佢啲牛腩好淋,索哂啲汤汁好入味,而牛筋都有好多旧同埋条条都几大,好重胶质🥰面条质感爽滑弹牙,果然系佢哋嘅招牌功夫面👍🏻卤肉饭(小碗) $38因为想食小食,所以我哋2 个人就唔叫咁多主食,叫多个细碗卤肉饭share 就算😜佢细碗份量的骰,好啱啲细食嘅女仔,而且价钱都比较相宜💰上面肉松食落一丝丝同脆脆哋,卤肉肥瘦均匀,一层瘦肉加一层肥肉,食落唔腻,冬菇都好入味🍄乌龙豆干 $38豆干外层烟靭,入面嫩滑配埋上面嘅酱汁,呢个味道第一次食,又几唔错🙂↕️金沙芋泥丸 $52系我食过最好食嘅芋泥波波,外面炸得好脆,入面嘅陷料系蛋黄同芋泥💛热辣辣食,外脆内软
珍珠铁观音奶茶 $38
麻辣牛筋面(半筋半肉) $92
卤肉饭(小碗) $38
乌龙豆干 $38
金沙芋泥丸 $52
系我食过最好食嘅芋泥波波,外面炸得好脆,入面嘅陷料系蛋黄同芋泥💛热辣辣食,外脆内软,我一个人都可以清哂成碟😋😋
虽然价钱唔算太平,不过绝对对得住个食物质素,而且佢有好多间分店,行开附近不防试试佢😌