2008-09-18
Wow~~~早就看到了Citysuper开了一间新的日本小食店, 是日去本是想食炸蕃薯条的, 但系好贵ar, 一pack要$28, 自己一个又食唔到咁多, 所以退以求其次, 选了绿茶红豆大判烧, 反而带来了很大的惊喜呢!!!!!一直以来都认为大判烧的外皮是好似蛋糕咁o既, 但个人又的确唔钟意食蛋糕, 所以对大判烧的兴趣不大. 但绿茶红豆是我至爱的口味, 所以姑且试一试都好^^ 咬下去的第一口, 我就知道我会爱上了因为佢唔系蛋糕的口感, 而系好似麻糬波波一样的"烟un", 软糯的口感ar, 而且绿茶味超浓, 好似食紧Yamasaki个绿茶麻糬波咁ar!!!!!! 而且佢更胜一筹的是佢有好好味的红豆馅ar. 馅真系好多, 而且日本红豆大大粒咁, 又唔会好甜. 好正ar!!!!!!!最衰有第一时间食, 如果唔系个表层应该会脆脆地. 但好彩都够热, 因为系即整ga ma~~~