2024-06-25 877 浏览
「THE COFFEE ACADEMÏCS」是其中一间我最喜爱的咖啡店之一,特别系佢哋嘅Long Black 更加是我心头好,今日路过佢哋位于尖沙咀K11 Musea 分店,远远就闻到咖啡香,即刻又要叹番杯顺道食个午餐😋▪️Hollandaise Benedict Two Way 鸳鸯班尼迪蛋creamy sauce with parma ham & smoked salmon鸳鸯班尼迪蛋配三文鱼、巴马火腿见到这款有齐我嘅至爱,最喜欢酸种面包多士独有嘅烟靭口感,配上咸香的巴马火腿、肥美的三文鱼、新鲜沙律菜和蛋黄酱汁,最重点就是煮得刚好流心蛋黄状态的班尼迪蛋,丰盛健康又美味▪️Toasted Sourdough + $ 15略嫌唔够饱,就点多一份酸种面包多士,烘得香脆的多士配上蒜蓉青酱,意想不到更美味▪️Black Coffee 黑咖啡 $ 42TCA House Blend无时无刻都最喜欢饮佢哋嘅黑咖啡,入口香醇咖啡味特浓,边食午餐边饮黑咖啡就能放松放松

鸳鸯班尼迪蛋配三文鱼、巴马火腿

▪️Toasted Sourdough + $ 15

▪️Black Coffee 黑咖啡 $ 42
TCA House Blend

• Long  Black
  • Hollandaise Benedict Two Way