2011-07-02
旺角果间添好运食过一次,之后就唔敢再去!点解?唔系唔好食,而系真系要等太耐啦!由肚饿等到超级肚饿都等唔到!今次黎到深水埗呢间,都有咁ge心理准备,见都几多人等,前面仲有30个number,就到对面街行下,凉下冷气,点知一返去就过左number!睇黎呢边d位真系多过旺角wor~一开始就拣好左120蚊ge野食~(因为团购)酥皮焗叉烧包呢度有最出名最好食ge点心~热辣辣咁上枱,一拎上手,好热呀!但系好忍唔住口即刻咬一啖,出面好脆,同埋真系会爆浆!好正呀!但系真系唔食得多,好饱肚同埋d浆都几多,几甜下~二崧滑旦饺因为未食过,又唔知系乜野,就叫左la~成只都系蛋,似系蒸蛋ge味,再加左d红萝卜,其实个味道又唔系真系好讨好,可能米妮觉得佢太奇特啦……马拉糕系米妮最爱ge添好运点心之一!因为佢做到个甜度岩岩好,唔会太甜,又唔系好黏口~唔知系唔系加左蔗糖呢,好香甜!系酒楼比较难揾到咁高水准ge马拉糕~虾饺一般水准,唔会话好惊奇,但系价钱系入面系算贵ge,所以下次会拣第二样黎试豉汁蒸排骨排骨好肥美,煮到岩岩好,同埋肉质好爽口,唔会太韧~唔错!煎蛋牛肉饭钟意呢度ge蛋系半生熟,牛肉好软滑~但系今次居然个饭
一开始就拣好左120蚊ge野食~(因为团购)
酥皮焗叉烧包
呢度有最出名最好食ge点心~热辣辣咁上枱,一拎上手,好热呀!但系好忍唔住口即刻咬一啖,出面好脆,同埋真系会爆浆!好正呀!但系真系唔食得多,好饱肚同埋d浆都几多,几甜下~ 二崧滑旦饺
因为未食过,又唔知系乜野,就叫左la~成只都系蛋,似系蒸蛋ge味,再加左d红萝卜,其实个味道又唔系真系好讨好,可能米妮觉得佢太奇特啦…… 马拉糕
系米妮最爱ge添好运点心之一!因为佢做到个甜度岩岩好,唔会太甜,又唔系好黏口~唔知系唔系加左蔗糖呢,好香甜!系酒楼比较难揾到咁高水准ge马拉糕~ 虾饺
一般水准,唔会话好惊奇,但系价钱系入面系算贵ge,所以下次会拣第二样黎试 豉汁蒸排骨
排骨好肥美,煮到岩岩好,同埋肉质好爽口,唔会太韧~唔错! 煎蛋牛肉饭
钟意呢度ge蛋系半生熟,牛肉好软滑~但系今次居然个饭唔系好熟,好干,有d失望 猪润肠
呢度另一样出名ge点心,但系米妮觉得一般,因为个猪润又唔系真系好黄沙猪润,同埋得个两片仔,配肠粉好似唔系好够 杞子桂花糕
米妮最爱ge甜品,感觉上杞子同桂花都好健康~同埋佢呢度真系加好多桂花,好多地方都唔会咁足料!好香又唔会太甜~正正正! 团购俾钱最好就系平~哈哈!