餐厅: 翡翠拉麵小籠包
资讯:

餐厅: 翡翠拉麵小籠包
资讯:

金钟 📌翡翠拉面小笼包年廿九收工突然间好挂住翡翠嘅担担面,就同猪队友去咗金钟嘅翡翠拉面小笼包。我想话金钟呢间分店,一向有水准,质素系最稳定。▫️ 脆皮春卷(3条) $42个皮劲香脆,上枱热辣辣,入边包住萝卜丝、椰菜丝等,口感满满 😍▪️花雕醉鸡 $85(+10 转脾)呢个醉鸡,每次都系我必点,今次我就无转脾。我最钟意呢度花雕酒香,真系好好味 😋 阵阵酒香渗入🐔肉内,鸡皮薄而爽口,肉质鲜嫩,一如以往嘅好水准 😋▫️上海小笼包 (4件)$58呢个真系要趁热食 🤤 包内汤汁肉汁,令人回味无穷,呢度嘅上海小笼包,一直维持好嘅水准 ~正呀 ☺️▪️ 鲜肉锅贴 (4 件)$55猪队友最钟意食呢度嘅锅贴 🥟 佢话外层嘅皮煎得又香脆,肉馅比小笼包更 juicy 。▫️招牌担担拉面 $72呢间分店嘅担担面,面宾爽滑,汤头香浓,系我食过最好味嘅。我最钟意佢个汤底,充满浓郁芝麻花生酱香味兼带著轻微辣味,汤内仲有花生碎、腰果碎 ~ 好有诚意 😍 猪队友话如果有得加$要块炸猪扒,就十分完满 💯哈哈 😆 贵店真系可以谂谂佢 🙏🏻▪️桂花酒酿小丸子 $36真心讲呢度真系平 • 靓 • 正 🧡先讲细细粒嘅小丸子,烟烟靭靭,淡淡桂花
金钟 📌翡翠拉面小笼包

▫️ 脆皮春卷(3条) $42
▪️花雕醉鸡 $85(+10 转脾)
▫️上海小笼包 (4件)$58

▪️ 鲜肉锅贴 (4 件)$55

▫️招牌担担拉面 $72
▪️桂花酒酿小丸子 $36
真心讲呢度真系平 • 靓 • 正 🧡先讲细细粒嘅小丸子,烟烟靭靭,淡淡桂花香揉合酒酿香气,扣人心弦 💞

🔅总括而言,我觉得翡翠拉面小笼包系一间高质嘅餐厅,而湾仔分店水准一直都好好,我会继续回访 🥢
2024-02-08
  • 花雕醉鸡