2024-09-19 476 浏览
有无人同我一样都系好钟意食大排档?但平时成日会觉得坐系街边食无咁卫生,最近就系铜锣湾揾到一间味道水准都唔错,提供地道的大排档美食既餐厅,环境阔落之余又好干净,非常适合三五知己去劈下啤酒食下野。系到同大家分享下几款我觉得唔错既菜式:火焰盐焗奄仔蟹听讲系每一个食客嚟到必点嘅菜式,上菜嘅时候会系你面前用酒精淋落只蟹,即场再烧一次,烧完后只蟹外壳会散发一阵酒香,令人更加有食欲,只蟹肉质亦都好鲜甜,十分推荐!椒盐脆鲜鱿佢外脆内嫩既程度应该都系数一数二,椒盐味道亦都十足,是𩠌啤酒既好选择。石锅辣酒花螺辣酒花螺亦系一道vip,味道香辣惹味,螺肉弹牙,真系会食到停唔到手,一大碗好快就俾我同朋友扫哂!脆炸BB鸽BB鸽炸得外皮酥脆,肉质鲜嫩多汁,亦都系值得一试。钟意食大排档既唔好错过啦~

火焰盐焗奄仔蟹

椒盐脆鲜鱿

石锅辣酒花螺

脆炸BB鸽

BB鸽炸得外皮酥脆,肉质鲜嫩多汁,亦都系值得一试。

钟意食大排档既唔好错过啦~