餐厅: 茶木‧台式休閒餐廳 (德福廣場1期)
资讯:

2023-03-28 63 浏览
今日同屋企人一齐食我最钟意嘅台湾餐厅!我地嚟到德福店进行大吃大喝之旅😆👍发现茶木多左好多菜式 仲有好多fushion 菜呀😎今日点的餐如下:✨ 罗氏虾龙虾汁手作面🦐(套餐) 🍝手作面- 只虾好大只 系爆膏既状态💦- 面既质系手作面偏向弹牙啲😬- 龙虾汁笼罩住成个面 好够味 - 仲有啲秋葵跟蕃茄仔 令到整体更健康 🍦冰淇淋- 系珍珠奶茶味既雪榚🧋- 珍珠够哂弹牙- 好有特色既甜品 满足到又想食甜品又想饮珍珠奶茶既朋友仔 🥃有机台湾高山茉莉龙珠茶- 打卡一流! 劲似饮酒咁 餐厅比左杯装住个圆形冰 同埋 以酒樽咁样装住既茉莉茶🍵- 个茶好清香 解腻👍😚✨ 乌鱼子元贝手作面(套餐) 🍝手作面- 有2粒大大粒元贝🤤- 奶油味既汁好香😚- 配料仲有啲毛豆 蕃茄仔 菇 很新鲜 🥗前菜沙津- 沙律酱加埋啲生果(士多啤梨🍓蓝莓🫐)加埋麻酱很开胃 🌹玫瑰红枣桂圆茶- 养生之选!- 啲红枣跟龙眼劲甜😎同埋唔会好甜- 劲暖胃除外我地面有叫到啲小食跟甜品share ✨ 樱花虾鱼汤浸娃娃菜(半份)🥬- 个鱼汤好清甜 🥣- 娃娃菜好淋✨ 310溏心蛋🥚- 餐厅很贴心地切开了一
今日同屋企人一齐食我最钟意嘅台湾餐厅!
我地嚟到德福店进行大吃大喝之旅😆👍

发现茶木多左好多菜式 仲有好多fushion 菜呀😎
今日点的餐如下:

✨ 罗氏虾龙虾汁手作面🦐(套餐)

🍝手作面
- 珍珠够哂弹牙
- 好有特色既甜品 满足到又想食甜品又想饮珍珠奶茶既朋友仔

🥃有机台湾高山茉莉龙珠茶

- 个茶好清香 解腻👍😚

✨ 乌鱼子元贝手作面(套餐)

🍝手作面

- 娃娃菜好淋

✨ 310溏心蛋🥚

- 餐厅很贴心地切开了一半
- 有流心效果

✨自家制台式烤香肠(一条)

- 香肠甜甜的 做小食一流!

✨ 巧克力花果流心欧软🍫

- 即叫即制👍🤤
- 一开就有劲流心效果😚
- 个多士好脆 附上朱古力酱同朱古力忌廉
- 多士中间仲有麻薯呢
- 仲有曲奇雪糕🍨
- 上面生果也砌得好靓 有芒果、士多啤梨(玫瑰状)番石榴 奇异果🥝!
- 好有心思既甜品

所以野食皆好满意 服务也很周到 食得很高兴😋