2023-12-11
喺香港食和牛嘅餐廳好多,要搵間高質又可以食到和牛級別嘅,價錢又唔貴,又有證書保證,絕對首推三郎燒肉餐廳環境裝修,以木系為主,感覺溫馨和諧,枱與枱之間空間感十足,好啱一班朋友或者情侶過嚟食飯今日我哋叫咗個二人Omakase套餐,已經包括前菜三款,小食,三點刺身,五款和牛,主食同埋甜品✨前菜分別有北海道鱈魚白子,龍蝦沙律配青瓜,日本金針菇,第一次食白子好有驚喜,質感軟淋creamy,配上酸汁一齊食,好開胃,龍蝦沙律啖啖肉好新鮮,金菇調味做得好出色✨和牛海膽紫菜卷和牛加海膽係最高級嘅享受,海膽非常飽滿,入口充滿鮮味,和牛生熟程度整得剛剛好,入口即溶,加埋紫菜可以減低油膩感✨刺身三款鯛魚,油甘魚,火炙大拖羅,拖羅極度肥美,入口柔潤鮮甜,油甘魚魚肉白皙有彈性,脂肪含量適中,口感清淡略帶甘甜,鯛魚經火炙後油香盡情發揮,味道份外鮮甜✨和牛五款分別有三角腹肉,羽下,和牛肩胛肉,和牛里脊肉,牛肩肉,全部都係比較少食到嘅部位,每一款都各有風味,和牛肩胛肉味比較濃,肉質厚實卻又軟嫩,而油花細緻,羽下脂肪比例較高,油花豐富,和牛里脊肉油脂最平均✨魚湯大量白身魚骨,魚頭煲成,十分鮮甜✨和牛烏冬烏冬煙韌彈牙配埋鰹
✨前菜
✨和牛海膽紫菜卷
✨刺身三款
✨和牛五款
✨魚湯
大量白身魚骨,魚頭煲成,十分鮮甜
✨和牛烏冬
烏冬煙韌彈牙配埋鰹魚湯,分外清甜,仲有塊薄和牛更加滿足
✨柚子雪芭
雪芭果味濃,柚子味非常清新,食完開胃滿足