2016-03-28 2649 浏览
经过朋友介绍,真的爱上左合利!原因好简单,位置就脚,又平又好食!其实今次已经系呢个月第4次去食,哈哈!有d over ! 不过同大家推荐佢地既蚝饼,真系一试难忘!薄到好似脆饼咁,又松化,中间d蚝仔又大大粒!除左蚝饼,其实野都一定唔会令你失望!韮菜猪红,好有以前大排档既风味!猪红易夹,但唔会散,好香白胡椒味,真心推荐之二!另外,我觉得都有惊喜既系鱼香茄子煲!「不过无影相」合利厨师,确实系超班人马!打冷铺煮小菜,都获气十足,绝不马虎。最重要系一d都唔油(至少我见唔到,我知茄子唔够油又唔好食既!)仲有个碟,椒酱肉拼蚬仔肉!我系第一次食到咁迷你既蚬仔,唔好以为无味,咸鲜味仲好足架!呢4样菜再加细窝蚝仔粥,一枝啤酒,两枝汽水,两碗白饭,埋单都只系$360有找!都唔知可以系边到揾到!

蚝饼
韮菜猪红