2018-11-04 587 浏览
每次食甜最难就系决定食乜野,款款都想食...点拣呀难得今次有4个人,一次试足4款,正呀!____________________🔹珍珠奶茶窝夫 $64第一个感觉系觉得只系食紧固体既珍珠奶茶味道真系一模一模!!!上面个奶茶酱属微甜,食落唔会好漏珍珠系细粒版,非常好咬最特别系佢重加左少少芋圆芋圆比珍珠软啲,一齐食口感好丰富窝夫都好好味,可惜唔系脆𠮶种.🔹黄金咸蛋麻糬窝夫 $54通常麻糬窝夫都系夹心有一层仔系麻糬,食落可能唔够喉但呢个窝夫系整个窝夫都系麻薯黎,真系OMG然后直接喺面加上大大堆咸蛋蓉,唔系就咁少少喺面,咸香味劲突出上面另外重有啲芝士cream,唔系好浓,令个窝夫食落无咁干身,相当地夹.不得不提佢default配豆腐雪糕,然后连个雪糕面都有咸蛋蓉,味道真系无得顶.🔹巧克力流心OREO Cheesecake日式梳乎厘班戟 $88呢一个就非常适合重甜既人食啦啲朱古力多到爆晒出黎,而且成个面都系ORER碎朱古力味好重,但亦都比较甜不过梳乎厘就唔算好动L.雪糕有好多口味拣,比较特别既有豆腐、奶茶同益力多味.🔹炙烧焦糖布蕾日式梳乎厘班戟 $78呢个梳乎厘班戟同朱古力𠮶个好唔同上半系焦糖布蕾
每次食甜最难就系决定食乜野,款款都想食...点拣呀
难得今次有4个人,一次试足4款,正呀!
____________________
🔹珍珠奶茶窝夫 $64
第一个感觉系觉得只系食紧固体既珍珠奶茶
味道真系一模一模!!!
上面个奶茶酱属微甜,食落唔会好漏
珍珠系细粒版,非常好咬

最特别系佢重加左少少芋圆
芋圆比珍珠软啲,一齐食口感好丰富
窝夫都好好味,可惜唔系脆𠮶种
🔹黄金咸蛋麻糬窝夫 $54
通常麻糬窝夫都系夹心有一层仔系麻糬,食落可能唔够喉
但呢个窝夫系整个窝夫都系麻薯黎,真系OMG

呢一个就非常适合重甜既人食啦
啲朱古力多到爆晒出黎,而且成个面都系ORER碎
朱古力味好重,但亦都比较甜
不过梳乎厘就唔算好动L
雪糕有好多口味拣,比较特别既有豆腐、奶茶同益力多味
🔹炙烧焦糖布蕾日式梳乎厘班戟 $78
呢个梳乎厘班戟同朱古力𠮶个好唔同
上半系焦糖布蕾
下半系梳乎厘班戟

有布蕾既加持蛋味更香,口感更特别
焦糖面好脆,闻落好香,食落唔会太甜
配返个微咸既海盐雪糕
除左可以中和下味道之余,黄色衬蓝色亦非常好睇
🔹起司奶盖绿茶 $22
奶盖够咸香就好多铺都做到,难得地系茶味相当之出
mix完个感觉系芝士咸香味既奶茶
🔹蓝。蝶豆花玫瑰荔枝梳打 $22
味道无乜惊喜既一杯梳打,但颜色好靓
荔枝味淡淡地,甜度控制得不错,唔使叫少甜已经系微甜
食完咁多甜品,如果再叫我饮杯糖水真系搞唔掂
2018-10-23
下午茶