2023-07-31
以前公司附近有cinnabon,所以周不时都会有同事买来做下午茶或散水饼,不过近排转左工,其实都好怀念呢个味道,所以今日去铜锣湾食晚餐前都要特等stop by呢间分店回味下。外面已经闻到好香玉桂味!今次叫左杯Sesame To-fu Chillatte比自己因为我系芝麻迷,整体好似饮紧杯冻嘅芝麻豆腐花!再买左杯pineapple grapefruit oolong tea比朋友消暑。佢话超级解渴,好好味!另外都买左d minibon返屋企比屋企人食,包括black sesame 同black sesame peanut butter, mini chocobon同原味minibon。返屋企放入微波炉眨吓眼就食得。芝麻味好浓,加埋花生酱不但冇太heavy嘅感觉,反而更加香浓,两者味道都好突出。朱古力味冇过甜,屋企人都话d cream好好味。不过我最钟意都系原味,因为玉桂味更浓,加埋口感软熟,真心好addictive。