2019-09-04 93 浏览
Brick Lane应该算系我最喜爱的餐厅之一,今日同朋友去沙田呢间brick lane deli食晚餐,佢相对传统的brick lane 价钱比较平民化,但食物水准我都系觉得好高质!讲下烧虾沙律,我自己就非常钟意,佢系好大盘好新鲜的沙律菜,配上浓浓的沙律醋,系好开胃,上面的烧虾有三只,都算大只同多肉,呢个前菜一流呀。叫咗份美国顶级肉眼扒,佢有配埋薯蓉系侧边,味道都几香。份量我就觉得一般啦,一个女仔食都够,始终$158一份扒仲要系新城市商场入面,系的确好抵。我地仲叫咗份脆香鸡翼,有4只。都炸得唔错,好香口同埋肉质几结实。最后不得不赞呢件英式维多利亚蛋糕,好大一件,食到传统的英式蛋糕味道,味道系偏甜,有吉士系中间,蛋糕系松软得黎有少少水份,入口好香甜!
上面的烧虾有三只,都算大只同多肉,呢个前菜一流呀。

叫咗份美国顶级肉眼扒,佢有配埋薯蓉系侧边,味道都几香。