2021-02-08
最近最Hit既下午茶热点一定系环境华丽到好似去咗凡尔赛宫咁嘅历山餐厅。由酒店正门去历山餐厅一定会经过呢个华丽长走廊,酒店职员话呢个系必影嘅打卡位!皇后式享受呢个丰富既「维多利亚臻味下午茶套餐」,仲要包一杯酒精饮品,每位只系$268坚系性价比超高!🤩女生去Tea...好多时都为咗同个tea set打卡令到食嘅时候咸点冻哂🤫但系食物上枱嘅时候酒店职员温馨提示我哋喺经典嘅打区已经预设咗一set真下午茶俾大家做影相道具,所以叫我哋趁热食😋(大家记得去呢个位影相打卡啦)哇!第一次可以即刻品尝完精致嘅下午茶再慢慢影相😝要大大力赞一下历山酒店真系好贴心❤️🍤咸点非常美味又大件✨ 鹅肝慕丝及黑松露酱配窝夫好松脆又充满咸香😋✨ 蟹肉沙律酪梨酱慕丝配牛油脆多士,蟹肉丰富,口感清新又有层次!✨烟肉洋葱蛋酥配鲍鱼贵气十足,一口既size可以好优雅咁食晒。✨香煎虎虾配车厘茄酸酸甜甜好开胃,虾肉仲好弹牙添!✨巴马火腿奶酪牛角包好松脆,芝士厚切、巴马火腿充满咸香,好满足呀!✨烟三文鱼香葱忌廉芝士三文治,双层够晒饱肚!🍰甜点都好精致✨法式可丽饼配新鲜芒果及精制忌廉✨蓝莓芝士蛋糕✨法式焦糖炖蛋✨榛子朱古力蛋糕✨意式杂莓奶
皇后式享受呢个丰富既「维多利亚臻味下午茶套餐」,仲要包一杯酒精饮品,每位只系$268坚系性价比超高! 🤩女生去Tea...好多时都为咗同个tea set打卡令到食嘅时候咸点冻哂🤫但系食物上枱嘅时候酒店职员温馨提示我哋喺经典嘅打区已经预设咗一set真下午茶俾大家做影相道具,所以叫我哋趁热食😋
(大家记得去呢个位影相打卡啦)
✨香煎虎虾配车厘茄酸酸甜甜好开胃,虾肉仲好弹牙添!
✨烟三文鱼香葱忌廉芝士三文治,双层够晒饱肚!
🍰甜点都好精致
✨法式可丽饼配新鲜芒果及精制忌廉
✨蓝莓芝士蛋糕
✨法式焦糖炖蛋
✨榛子朱古力蛋糕
✨意式杂莓奶冻
✨英式牛油松饼配英式奶油及草莓果酱
甜嘅程度系可以接受,个人最钟意意式奶冻同埋焦糖炖蛋🤩二种嘅食物方面真系大件夹抵食,难怪现场见到好多女生都带咗男伴嚟食😋
☕️呢度所选用嘅茶全部都系Tea WG,我拣咗我最钟意嘅伯爵茶💕
叹完个靓Tea再同靓女朋友倾吓计,再一齐去揾靓打卡位影下靓相,心情都变得特别靓💕 而家去togetda预订历山酒店维多利亚臻味下午茶套餐可享至抵优惠
快啲约埋闺蜜一齐去啦🥰