2010-08-08 32 浏览
知道此酒店新张期内buffet 做紧7折优惠加上又好近屋企, 决定今晚同老公一试优:- 座位相隔唔会太近, 有空间感; 加上灯光调较得暗, 适合撑枱脚- 鱼生种类多, 除基本三文鱼, 鲭鱼, 北寄贝, 墨鱼之外仲有希灵鱼, 甜虾, 大带子, 新鲜又好味- 咖哩款式好多, 最重要仲有好多配料, 如蕃茄, 菠萝, 提子干, 青瓜粒等比你加- 甜品柜形式, 比较企理; 以乳酪(有原味及香蕉味) 代替雪糕, 比较健康蛋糕一般唔算好甜, 不俗; 仲有近期好hit 以小玻璃牛奶樽装嘅牛奶布甸, 好味道- 多款赠食, 先嚟面包篮, 之后系清蒸海斑及煮蟹脚, 味道不俗- 食物refill 算快缺:- 侍应生手, 路过唔会收碟, 又或者成日落错单, 加上其中一名侍应成日都匆匆忙忙咁跑嚟跑去, 令人感觉紧张- 食物种类唔多, 特别系热荤- 赠食之一蒸鱼蓖都无粒, 成场睇匀都无, 感觉争啲- 是日梳乎厘只有绿茶口味, 唔甜之余仲有啲苦涩味, 无乜口感, 比较差- BBQ同鱼生位太多人轮候, 其实是晚只系坐咗7成人,都已经等至少15分钟, 多人时真系唔敢想像总括而言, 此buffet 最大嘅优点只系就我脚如其
知道此酒店新张期内buffet 做紧7折优惠
加上又好近屋企, 决定今晚同老公一试

优:
- 食物refill 算快

缺:
匆匆忙忙咁跑嚟跑去, 令人感觉紧张
- 食物种类唔多, 特别系热荤
- 赠食之一蒸鱼蓖都无粒, 成场睇匀都无, 感觉争啲
- BBQ同鱼生位太多人轮候, 其实是晚只系坐咗7成人,
都已经等至少15分钟, 多人时真系唔敢想像

总括而言, 此buffet 最大嘅优点只系就我脚
如其他食评所言, 如无折, 真系唔会帮衬啰
赠食一
赠食二