2023-03-18 527 浏览
最近系非常忙碌 不时都无时间煮食 间中都有去附近一间起开源道既台湾便当买外卖食面记得第一次去到就爱上咗佢随餐配送既饮品 芙香苹果茶 佢系有好香浓苹果味 渗出嚟偏果香口味 我叫咗南投红烧牛腩 牛腩够软淋 面似系手工面够哂弹牙 所以之后都有经过时返兜其他餐点 再食多次佢既烤鸡扒便当 便当落落都算丰富会有小小萝卜 煎蛋角 同埋菜 朋友就叫咗鸭血寛粉粉丝 粉丝配汤底加上滑滑鸭血 听落系好唔错而我最近都另外有去小胖买过佢既蜜汁鸡扒够嫩滑 鸡皮 因为系烤唔系煎 无咁滑得嚟个皮又唔会太热气 因为唔系煎既 食落皮有淡淡既蜜味 系温和既甜味道跟餐仲可以加多几蚊就跟多一款小食 加通常唔叫鸡个阵就会加份怀念盐酥鸡 盐酥鸡上面仲放咗九层塔点缀 食落盐酥热亦相对出面无咁热气 炸皮唔厚 系酥脆type然后另我间唔时去返小胖台湾买外卖既最主要原因系 因为佢既士林盐酥大鸡腿同埋汤面 汤面会有小些青菜 几脆绿爽口 汤底系清清地既白汤底清得嚟唔寡 好衬个面 不得不提系佢既士林盐酥大鸡腿 味道好香口惹味 大鸡腿系咬落个皮系卡卡声 味道方面系好惹味 唔怕热气想食放啲个日 必点 推介俾起观塘一带行开行埋既朋友

外卖自取
  • 盐酥大鸡腿汤面