2022-02-01
今年净系dining 令到好多有心做嘅餐厅都好难做 所以我约朋友都会尽量出街食 支持下饮食业💪🏻 前排黎左试呢间叫醉金涡嘅火锅店打边炉🍲,又几食得过呙!我地跟店员推介 叫左佢地嘅「美国安格斯牛颈脊套餐 $1,180」。呢个餐嘅重点好明显系超高质嘅美国牛颈脊,用左angus beef所以好有肉味,肉质亦够正,我地食到停唔到口😍 呢个餐亦有一个海鲜拼盘,啱哂我呢个极好海鲜嘅朋友!不论系蟹、蛏子定扇贝都够大够新鲜!咁新鲜嘅海鲜同养生老火汤简直绝配!但记得唔好唔觉意渌得太耐,会浪费啲靓料😂唔少得嘅当然仲有我最爱嘅响铃啦!佢地啲响铃系自家制嘅,就咁食或渌熟都ok! 个人就更中意后者,但渌两、三秒就够!渌完半脆不淋嘅口感系最好😍另外我见佢地都有啲唔同嘅包厢 同一大班亲友黎庆祝都几有私隐度👍