2016-09-01
上黎见到旺角新开的cafe, 见人地影出黎个环境唔错一向钟情cafe的2表姊妹, 钟意任坐无限时, 最憎而家d餐厅多数限时90分钟, 倾得头又倾唔到尾金鸡广场平时我男友就黎得多 (雀会) 我自己好少来原来楼上都有好多舖头㖞来到Station 3 cafe门口, 放著"试业中"黑板, 好....我地就试试门口位置已放有游戏柜, cafe里不少得的平日的晚上, 都有几台食客, 幸好大家都是来吃和倾计的, 不至于吵吵闹闹有时嘈到连计都倾唔到, 很怕的~餐厅安排4人卡位给我俩白色高椅的梳化很舒服, 而近窗的大台, 坐到人多之余, 仲可以有街景望, 而那高椅梳化就像给那个位置筑成一个私隐求较高的围墙, 就算一大班朋友玩到癫, 都唔怕嘈到隔离台既食客2盆植物之下的地方, 就是我所讲的私隐求较高的位置若果仲想更私隐一点, cafe内有一间房, 不过当日有人客, 我看不到内里环境不过相信人客容纳量都至少十人以上一班相熟既朋友仔黎搞party系几唔错所以cafe都有份Party Package Menu, 价钱都几优惠, 我自己都要keep黎做reference先cafe的Dinner Menu大多都系
金鸡广场平时我男友就黎得多 (雀会) 我自己好少来
原来楼上都有好多舖头㖞
有时嘈到连计都倾唔到, 很怕的~
不过相信人客容纳量都至少十人以上
一班相熟既朋友仔黎搞party系几唔错
价钱都唔贵添啰
同表姐决定先点一份Dinner Set, 再加个小食, 如唔够才加 (唔好做大嘥鬼嘛)
呢度既drink menu都好多, 有成2大版
aiya....饮咩好呀?! (选择困难症发作)
可人儿入面有洋甘菊, 欧薄荷, 杞子同埋桂圆肉
有治失眠同埋养肝眼目作用, 好补呀, 哈哈
花茶饮完仲可以免费加水
表姐果杯芒果乳酪好靓呀, 面头系花花cream, 我都闻到好香芒果味, 佢话都ok
意粉的中间放了烟三文鱼花, 好动感~
烟三文鱼野菌忌廉烩意粉 (dinner set)
烟三文鱼野菌忌廉烩意粉
当中仲加入鲜菌片, 有鱼有菜, 好平衡呀!!
烟三文鱼野菌忌廉烩意粉
所以加多份小食, 一份又太少, 特级海鲜拼盘 就啱哂我地, 入面有几种唔同既烤物
全部都炸到金黄色, 仲好热添, 因为唔小心好快就放左入口, 劲热, 好彩无辣亲咀仔
特级海鲜拼盘
呢度既炸皮薄, 虾又大只
特级海鲜拼盘
虽然系超市都买得到, 但好似食出妈妈的风味咁, 好怀念我既童年
虽然角位炸到有点干, 不过新鲜炸起的炸物, 都好好味
另外佢既粗薯条都好好食架, 唔系淡茂茂的
呢个拼盘我地觉得好抵食, 2个人share食哂都饱, 无须再加码
最初以为是软棉棉既蛋糕
原来系雪榚黎架, 仲要系几层味道, 云尼拿, 咖啡, 朱古力
当然如果你系蛋榚爱好者系会有d失望既
但我自己就反而觉得正过蛋榚, 食完都无咁饱啦~
特浓朱古力
特浓朱古力