2023-01-13
今日嘅lunch book咗位于尖沙咀嘅遖,食得omakase有时就系唔想谂,等厨师可以攞𠮶日最靓嘅同最新鲜嘅鱼俾我哋食!喺讲嘢食之前,想先讲一讲个环境,喺行入餐厅嘅时候已经发现佢嘅装修落咗唔少心思,而且采光十足,俾人一种好舒服嘅感觉。坐低之后,我哋分别都点咗寿司十二贯,前菜方面虾汤茶碗蒸好滑,而个鱼干都唔错,加埋个蒸煮八爪鱼真系一个好开始👍🏻之后就开始主菜,寿司十二贯!听师傅讲,每一日嘅十二贯都会有唔同,按食材新鲜度而定。真鲷配鲷鱼内脏厚切深海池鱼 配Wasabi火灸金目鲷赤背配紫苏花池鱼仔充满麻油香火枪烧过嘅吞拿鱼赤海胆白子九绘鱼银鱼配白松露酱寿司总括嚟讲睇得出师傅好有心机去做,每一件寿司上面师傅都会谂一谂点样令寿司嘅鲜味更加出, 从而去刺激我哋嘅味觉!其实食完寿司已经有八成饱,加埋个日本花菇、海绵蛋糕就啱啱好!甜品嘅霖酒提子雪糕可以话系一个完美嘅句号!
真鲷配鲷鱼内脏
厚切深海池鱼 配Wasabi