2010-07-10 42 浏览
自两年前食过1次不倒翁之后, 我就平均1个月要去两次;无论系春夏秋冬,热到死我都风雨不改照例瘾起就要去最高峰系1星期去两次,食到喉咙痛劲热气先肯停还记得第1次男朋友带我去食个阵,我见到佢地系{中日火锅}有d抗拒..因为中式就中式,日式就日式,中日好似两头唔到岸.但见到so c wong个麦头就谂左3秒就入左去喇!入到去觉得服务员好礼貌,落单d姐姐婶婶都算好,同平时酒家个d比好好多;每次服务员都会问我要唔要海鲜,但次次都冇hard sell,我say no佢地就算,唔会苦苦威逼,死缠难打;经过咁多次帮衬,介绍几样稳阵又好食既选择比大家:**** 手切肥牛(脊位) 好好好味! 好滑亦真系有牛味****水饺皇 啖啖都系虾,好多料!****鲜带子 好新鲜啊~ 食个阵可以唔使点豉油.****炸腐皮 点汤点酱都好食,我钟意点汤多d.****清汤牛腩汤底 胡椒+牛腩边, 有肉食唔会过咸.****芝士墨鱼面 芝士味多过墨鱼味,不过几制下,所以唔好最尾先食.****黑柏叶 爽口鲜甜,冇漂过既黑柏叶.****肥牛粒 好重牛油味,比较饱肚,如果食佢可以唔食手切肥牛.其他野食
自两年前食过1次不倒翁之后, 我就平均1个月要去两次;
无论系春夏秋冬,热到死我都风雨不改照例瘾起就要去

最高峰系1星期去两次,食到喉咙痛劲热气先肯停

因为中式就中式,日式就日式,中日好似两头唔到岸.
但见到so c wong个麦头就谂左3秒就入左去喇!

我say no佢地就算,唔会苦苦威逼,死缠难打;

经过咁多次帮衬,介绍几样稳阵又好食既选择比大家:
手切肥牛(脊位) 好好好味! 好滑亦真系有牛味
****
水饺皇 啖啖都系虾,好多料!
****
鲜带子 好新鲜啊~ 食个阵可以唔使点豉油.
****
炸腐皮 点汤点酱都好食,我钟意点汤多d.
****
清汤牛腩汤底 胡椒+牛腩边, 有肉食唔会过咸.
****
黑柏叶 爽口鲜甜,冇漂过既黑柏叶.
****
肥牛粒 好重牛油味,比较饱肚,如果食佢可以唔食手切肥牛.

其他野食都有试过,但以上个D都系次次去多数次次都会叫既item~
佢地甜品会送西瓜同芋头糕,芋头糕佢地好快送晒,可以叫佢留起比你先.

同埋佢地10点后系特价时段,会大部份半价,而且质素同正价时段相差不远!
我通常都系10点后先去,会抵食好多好多^^*

大家去个阵记住过左10点先好去呀
2010-07-03
  • 手切肥牛(脊位)