2023-03-28
近排成日好想打边炉,咁最好紧系任饮任食架啦😂。同朋友倾开依类型嘅餐厅真系可以喺质数上有好大差距🤔,不过因为太想打边炉嘅关系最后都系去咗食🤣。今次依间真系拣得好,我同朋友都估唔到,佢每碟嘅份量都唔少,朋友都有讲话好在拣咗依间👍。依度有好多个汤底选择,最后我同朋友都钟意食麻辣,所以拣咗佢嘅麻辣汤😋。个麻辣汤除咗够辣之外,麻都做得到👍,另外汤底本身已经放咗同麻辣汤极之夹嘅鸭血👍👍👍,令麻辣汤升提到另一层次。牛嘅选择真多,少见嘅多😋。由其佢嘅黑毛和牛👍,任食真的不得了,除咗牛味浓之外,咬口一流😋。当然除咗牛肉之外,其他牛嘅位置都唔少得。除咗主角之外,其他配食选择都非常之多,长蟹柳,多种丸类,菜,鱼皮,响铃😋。选择真系好多,另外仲有一个重点就系食物上枱时间短。仲有要留意嘅系依间铺系会有自家凉茶选择,仲要系唔止一两款,😎打边炉嘅绝配饮品之选👍,食多少少都唔怕热气👍。最后,食哂所有正餐总会想食啲甜品结尾😋,依度食到饱饱之后就可以开启埋个雪糕胃😂,再食埋个雪糕🍦就大满足🥰。
选择真系好多,另外仲有一个重点就系食物上枱时间短。