2024-05-18
话说识我嘅人都知道我极度钟意食泰国嘢,基本上好多餐厅我都试过晒,但系真系冇乜餐厅我系会做encore 😍等一间连我老公咁嘴刁,佢都话会咗返嚟,可想而知个好味程度系去到边😍😍我冇谂过平日去到,即使8:00 ,都可以竟然坐爆场,我真系O咗嘴😯然后,我见到枱枱都有叫到火山排骨,虽然我得两个人,但系我都挑战一下🫨🫨🔸 火山排骨 🌋真系明白点解台台都会叫,真系大碟到吓死你,基本上我同我老公系食唔晒嘅。但系佢味道十足,都好入味,值得叫😍😍🔸 大头虾冬阴功汤(细)🦐冬阴功汤唔会太辣,亦都唔会太酸,我自己就可以再食浓味啲,入边都有好多姑姑同埋有两只半边大头虾🔸 青咖喱软壳蟹,配蒜蓉包 🥘个软壳蟹真系好出色,好厚肉。而青咖喱个质感就较为杰身啲,我自己就钟意稀身小小嘅咖喱。不过点蒜蓉包就真系冇乜所谓😏。同埋成个咖喱都有一个火炉热住,我觉得好有诚意。🔸 泰式烧牛柳 🐮呢个简直比多一个surprise俾我,我同我老公,望落去好似好干身,但食落去竟然极度软腍我腍,超好食,特别推荐👍🏻👍🏻👍🏻🔸 泰式生虾🦐成日都觉得出街食生虾,好似好唔抵,但系呢一间绝对唔会😍😍😍。呢一间啲生虾,超级有诚意,极度厚肉,绝对冇敷衍客
🔸 火山排骨 🌋
🔸 大头虾冬阴功汤(细)🦐
🔸 青咖喱软壳蟹,配蒜蓉包 🥘
🔸 泰式烧牛柳 🐮
我腍,超好食,特别推荐👍🏻👍🏻👍🏻
🔸 泰式生虾🦐
成日都觉得出街食生虾,好似好唔抵,但系呢一间绝对唔会😍😍😍。呢一间啲生虾,超级有诚意,极度厚肉,绝对冇敷衍客人,对得住个价钱,我同我老公都觉得极赞👍🏻👍🏻👍🏻
🔸 椰青
椰青饮落去好鲜甜,仲有好多椰肉有得食
🔸 珍多冰
珍多冰就正正常常,冇乜太大特别 😃
🍽️ Milu Thai มิลู่ไทย (耀华街) @miluthai
🔍 网址: https://s.openrice.com/QrbS03zu400~ungb8Ag
📍 地址: 铜锣湾耀华街3号百乐中心2楼
📞 电话: 28850060